Oare marea se simte singură vreodată? M-am trezit gândindu-mă la asta în timp ce cutreieram plaja și ascultam valurile. Nu cred. Mereu e cineva pe acolo ca să îi țină companie. Fie vreun om care își caută gândurile, fie vreun pescăruș care străbate vazduhul, cautând cu privirea prada. Și nici nu cred că marea are nevoie de cineva. E prea puternică pentru a-și plânge dorul și prea frumoasă pentru a căuta orice companie. Ea știe să păstreze secrete și trimite valuri pentru consolare. Marea e sublimă în toată splendoarea ei, fie că e liniștită, fie că e agitată, ea mereu strălucește, ori sub razele soarelui ori sub picăturile de ploaie.

Am văzut-o în fiecare anotimp așa că eram obișnuită să o găsesc singură. Doar doi-trei oameni alergau pe plajă, nepăsându-le de vreme. Ne-am bucurat de peisaj alături de rațe și de pescăruși. Am împarțit chiar și mâncarea.

Pescăruș la Hotel Aurora Mamaia

Soarele apune deasupra Hotelului Aurora de parcă ar vrea să se ascundă acolo peste noapte. Acolo ne-am ascuns și noi.

Apus peste Hotelul Aurora Mamaia

Încă am o stâncă a mea, marcată cu pastă corectoare în semn de apartenență. Acum simt că aparțin mării și am un loc al meu în Mamaia unde pot să merg să mă regăsesc. Mi-am lăsat acolo câteva gânduri frumoase pentru mai târziu când voi avea nevoie de ele. Am mai marcat una. E ultima, promit!

Stânca mea din Mamaia

Ne-am trezit dimineața ca să vedem răsăritul, la 5.25. Apoi am adormit la loc. Soarele oferă un spectacol incredibil de culori pe cerul abia dezmeticit de noapte, iar ochii au nevoie de frumusețe, chiar dacă sufletul are nevoie de odihnă. Un strop de răsărit schimbă perspective și ne ajută să vedem lumea altfel. Soarele nu e tot timpul alb strălucitor și extrem de orbitor, uneori este și galben, portocaliu și roșu.

Răsăritul văzut de la etajul 8, Aurora

Pontonul este cea mai bună realizarea. Senzația aceea că ești deasupra mării, în larg, este unică. În nopțile târzii, doar noi și marea și un strop de liniște pentru a se auzi muzica valurilor. Întunericul din zare pare abisal, nu se vede nimic, dar ideea că acolo e marea și se unește cu cerul ne conferă acea siguranță pentru a nu simți că ne pierdem în neant.

Zi sau noapte, frig sau cald, vânt, ploaie sau soare.

Lacul este splendid noaptea, iar parcul are un aer boem.

O să revin și o să îmi dau toți banii pe înghețată. Atâtea arome speciale de mango, papaya, pepene galben, pepene roșu, mentă, Ferrero Rocher și glazură de ciocolată se îmbină și formează un curcubeu pe cerul gurii.

Sursa foto: Metropotam

Cineva a adăugat un plus de valoare sejurului nostru, plasându-ne strategic trei bujori în cameră. Parfumul lor îmbietor ne-a întâmpinat cu drag și am simțit o conexiune, o prețuire, un început de parteneriat strategic. Când oamenii din hotel au atâta grijă de oaspeții lor, e clar că aceștia vor reveni cu plăcere. M-am simțit specială și am vorbit cu personalul hotelului exact cum aș vorbi cu vecinii mei, despre vreme, despre sănătate, despre ce facem astăzi. Acest lucru m-a făcut să mă simt ca acasă, acel “acasă” care nu este loc, ci sentiment. Acasă înseamnă apartenență și prețuire, iar eu asta am simțit la Aurora. Le mulțumesc tuturor celor care au reușit să mă facă să mă simt așa. Nu și-au făcut doar treaba, ci și meseria de oameni. Jos pălăria!…sau turbanul.

Un fel de ”Bun venit!”, cel mai bun fel

Priveliștea de la etajul 8 e fantastică. M-am simțit la înălțime, atât la propriu, cât și la figurat. Cineva știa că îmi plac înălțimile atunci când mi-a oferit o cameră acolo sus. 

Priveliștea de la etajul 8 – Hotel Aurora Mamaia
Priveliște de noapte

Nu știu cum de s-a întâmplat ca tocmai la plecare să apară soarele. Cu costumul de baie deja în bagaj, am improvizat eu ceva și am intrat în apă. Nu puteam lăsa pe nimeni și nimic să stea în calea mea și a mării. M-am uscat pe drum. Și era să pierdem trenul. Eh, am ajuns la timp, am pierdut doar o bluză alergând. Mi-am dat seama că nu o mai am abia după ce a plecat trenul și mi s-a făcut frig.

Mare, sunt nerăbdătoare să ne revedem!


CITEȘTE ȘI:

  1. Weekend la mare în plină iarnă – Hotel Iaki Mamaia

  2. Mamaia de la înălțime

  3. 9 motive să mergi iarna la mare

  4. Și atunci când vreau să fug, fug! Escapadă în Mamaia

  5. Beneficiile Terapiei Iyashi Dome

S-ar putea să-ți placă și:

5 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *