Papaya și un strop de soare atunci când te întinzi pe nisipul negru vulcanic sau un cocktail de mango care să se potrivească cu nisipul auriu adus din Sahara, o carte bună atunci când te ascunzi la umbra unui palmier și un ocean albastru ce se întinde înaintea ta și din când în când îți aduce un val la picioare ca să te mai răcorească puțin. Și cu toate acestea, Tenerife nu este doar despre plaje și stat la soare.

Siam Park & Loro Parque

Siam Park este nr 1 în lume la capitolul parc de distracție acvativ, în timp ce Loro Parque este parcul zoo nr 1 în Europa, conform Trip Advisor. Prețul unui bilet pentru adulți atât pentru Siam Park, cât și pentru Loro Parque este de 35 euro, însă dacă se achiziționează împreună, costă 60 euro. Noi am fost doar la Siam pentru că timpul nu ne-a permis și am fost nevoite să alegem (la capitolul zoo vizitasem anul trecut Oceanograful din Valencia, însă niciun parc acvatic). Nu ne-a ajuns o zi să ne dăm în toate toboganele de acolo deoarece am stat foarte mult la coadă pentru fiecare, însă a meritat din plin. Aici m-am dat în cel mai spectaculos tobogan din lume – Tower of Power – înalt de 28 m, care traversează un bazin plin cu rechini. Senzația e AWESOME, iar eu sunt puțin CRAZY.

Piscina cu valuri de la Siam Park
Ieșirea din Siam Park
Bazinul cu lei de mare de la Siam Park
Grădinile din Siam
Partea de Grădină Botanică din Siam

El Teide

El Teide este al treilea cel mai mare vulcan activ din lume ca înălțime și masă după Maouna Loa și Mauna Kea din Hawaii și cel mai înalt vârf al Spaniei, 3718 m. Ultima sa erupție a avut loc pe 18 noiembrie 1909 așa că puteți sta liniștiți în ceea ce privește activitatea sa. Din 2007 face parte din patrimoniul UNESCO și este cuprins în Parcul Național El Teide. Se poate urca cu telefericul de la 2350 m până la 3555 m și pe jos până în vârf însă numai cu permis special de la administrația Parcului. Ceața excesivă nu ne-a permis să urcăm în ziua în care planificasem acest lucru, însă l-am văzut ziua următoare de pe plaja Jardin, când cerul era senin, iar el era acorperit de zăpadă. Însă am de gând să mă întorc în Tenerife pentru a urca pe vulcan. Revin atunci cu un articol despre această experiență și cu muuulte fotografii.

Vulcanul El Teide văzut de pe faleză plajei Jardin

Santa Cruz (Las Teresitas & El Benijo)

Santa Cruz de Tenerife este capitala insulei și își merită acest titlu pe deplin. Deși nu are plaje, are un port în care acostează vasele de croazieră, are un centru cu magazine de lux pe străduțe înguste ce îmi amintește de centrul vechi al Brașovului, construit ca un mall în aer liber. Aici vă recomand Platea, locul cu cea mai bună mâncare. Cele mai apropiate plaje de Santa Cruz sunt la 1-2 ore distanță și anume Las Teresitas, singura plajă din Tenerife cu nisip auriu adus din deșertul Sahara și fără valuri mari datorită stavilopozilor amplasați în larg. Dincolo un drum cu serpentine ce amintește de Transfăgărășan, ce traversează muntele, se află Playa Benijo, o plajă sălbatică ce dispare atunci când sunt valuri puternice, o plajă situată la poalele muntelui care începe dincolo de stânci și în nisipul căreia se oglindește cerul atunci când valurile se retrag.

Centrul capitalei Santa Cruz de Tenerife
Lacul artificial din centru, Santa Cruz de Tenerife
Portul din Santa Cruz de Tenerife
Alee din centrul capitalei
Piept de pui cu sos pesto, cartofi prăjiți și salată, la Platea, 5 euro
Playa de las Teresitas cu nisip adus din Sahara
Playa de las Teresitas văzută de sus
Playa Benijo unde cerul se oglindește pe plajă atunci când valurile se retrag
Playa Benijo în timpul fluxului, văzută de pe trepte

Puerto de la Cruz (Jardin)

Un alt port cu restaurante cu spacific internațional și terase care mai de care, cu înghețată la fiecare colț de stradă și magazine de suveniruri și aici trebuie să menționez faimoasă mea descoperire – magazinele ALE-HOP cu o mulțime de drăguțenii. Vă las aici site-ul. În Tenerife sunt doar 4 astfel de magazine situate în Puerto de la Cruz și în Santa Cruz. Am intrat în 3 dintre ele și din toate mi-am cumpărat câte ceva deși îmi propusesem să nu cumpăr nimic. În Puerto de la Cruz se află Playa Jardin, o plajă cu nisip negru vulcanic în vecinătatea căreia se află Grădinile Jardin, cu multe flori, palmieri și cactuși. În această zonă se află și Loro Parque despre care v-am amintit anterior. În Puerto de la Cruz am găsit cel mai frumos albastru posibil, nebun de albastru. 

Priveliște din port, cer senis și albastru – nebun de albastru
M-am îndrăgostit de această culoare
Văzută în drumul spre Hotel Maritim
Același lucru numai că am surprins și un val puternic
Mă privea prea curios
Un apus de poveste
Intrarea în magazinul ALE-HOP
I-am arătat poza mamei, iar reacția ei a fost: ”Ia-uite, ai pus eșarfa ta la vacă.” Mulțumesc, mama! :))
Grădina Jardin
Grădina Jardin
Nisipul negru vulcanic de pe Playa Jardin

Plajele din sud (Los Cristianos – del Duque)

Pornind din golful din Los Cristianos, ajungem pe plaja cu același nume, în locul în care s-a născut arta din nisip, acolo unde am văzut pentru prima dată anul trecut Cina cea de Taină și am observat anul acesta că încă rezistă, traversăm Playa Las Vistas care are o faleză încărcată de palmieri, ajungem la Playa Troya, locul preferat al surferilor și locul meu preferat de admirat oceanul și soarele la apus, străbatem locuri de abundă în opulență, hoteluri de lux, întâlnim doamne cochete cu bijuterii scumpe ce se plimbă la brațul unui domn aranjați ca de bal, muzică live la fiecare terasă și în aceeași notă înălțătoare ajungem în Las Americas, capitala distracției, zona în care sunt cele mai multe hoteluri pe metru pătrat, unde cuplurile în savurează cocktail-urile în timp ce admiră cum se sparg valurile oceanului în stâncă. Plajele de aici sunt liniștite, amenajate cu șezlonguri, dușuri și în unele locuri vestiare, nu se ascultă muzică, nisipul este fin, iar locul pare că are propriul său ritm diferit de agitația ce se află dincolo de faleză. De un vibe aparte, cu o culoare turcoaz unică a oceanului și cea mai frumoasă faleză se arată Playa del Duque.

Un amestesc frumos de nuanțe de albastru și verde aproape de golful din Los Cristianos
”Cina cea de taină” făcută în nisip. Când cineva mă întreabă ce este ARTA îi arăt această fotografie. Altă definiție nu am.
Faleza plină de palmieri din Las Vistas
Playa Troya, preferata surferilor
Playa Las Americas, liniște și albastru (cred că e același lucru)
Playa del Duque văzută de pe faleză
Un alt albastru turcoaz de care m-am îndrăgostit, Playa del Duque

Tenerife este acest mix frumos, acest amestesc frapant de diversitate și culori tari, acest cocktail de aventuri frumoase, de senzații tari presărate cu liniște, soare și palmieri și pentru a înțelege mai bine insula și a profita de tot ce oferă trebuie vizitată cu totul și savurată din plin. Am fost de 2 ori până acum și tot nu a fost de ajuns. Mă voi întoarce într-o bună zi pentru toate acele frumuseți pe care nu am apucat să le încerc în călătoriile anteriore: mă voi întoarce pentru El Teide, Loro Parque, orașul Masca, o scufundare cu submarinul și o croazieră în larg să văd delfinii și balenele în mediul lor natural.


CITEȘTE ȘI:
 1. 9 plaje din Tenerife pe care trebuie neapărat să le vezi

 2. De ce nu sunt suficiente 4 zile în Tenerife?

 3. 9 destinații în care trebuie să ajungi în 2018

 4.  Vlog Tenerife

 5.  Ce trebuie să știi înainte de a merge la Siam Park

 6. Explorează Tenerife ca un localnic

S-ar putea să-ți placă și:

47 de comentarii

 1. Super destinație.
  Eu am pierdut câteva obiective din cele pe care tu nu le-ai pierdut. Și viceversa. 🙂 Să facem schimb de experiență, zic 😉
  Uite aici poveștile și pozele mele.
  Două articole pe blogul unui prieten care mă găzduiește când am chef de povestit.
  http://www.phototraveler.ro/cum-sa-ti-petreci-vacanta-in-tenerife/
  http://www.phototraveler.ro/cum-sa-ti-petreci-vacanta-in-tenerife-partea-2/

  Salutări de departe. Multe vacante minunate în continuare îți doresc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *