Lucurile extraordinare li se întâmplă oamenilor pregătiți să le primească, oamenilor care au curajul să experimenteze, care trăiesc intens fiecare clipă și se bucură de fiecare moment.

Te-ai gândit vreodată câte lucruri minunate ratezi din teama de a încerca ceva nou? Câte sentimente frumoase nu îi permiți sufletului tău să le simtă pentru că rămâi acolo în bula ta și îți e frică să ieși, să intri în contact cu tot ce te înconjoară, să trăiești cu adevărat?

Când a fost ultima dată când ai făcut ceva pentru prima oară?

Vezi tu, aceste întrebări sunt mult mai profunde decât crezi. Dacă te-am pus pe gânduri înseamnă că ești pregătit pentru a-ți trăi viața așa cum îți dorești, dar încă nu poți să îți asumi acest lucru pe deplin, nu pentru că nu îți permiți, ci pentru că încă nu ai curaj, încă mai faci compromisuri.

Aparent, viața este o sumă de alegeri și compromisuri, o continuă alergare după iluzii, dar în esență e acea gură de aer proaspăt după ce ai stat sub apă mult timp. Nu știu cât vei mai amâna până să ieși la suprafață, nu știu câte compromisuri ești dispus să mai faci, dar știu însă cum e viața dincolo de aceste compromisuri, știu cum se simte adevărata libertate și vreau să te încurajez să ieși din bulă și să începi să trăiești cu adevărat.

Trăiești viața așa cum ți-ai dorit sau așa cum vor alții? Spui ”nu pot” pentru că asta simți tu sau pentru că asta îți spun și te fac să crezi cei din jur? Ești așa cum ai visat dintotdeauna sau trăiești visul altcuiva și ești departe de drumul tău, de omul care ai fi vrut să fii? Nu e prea târziu să schimbi ceva. Din contră, acum e momentul potrivit.

Dacă pot să las ceva în urma mea vreau să îți insuflu dorința de a face tot ce te face un om fericit.

Nu vreau să mă adresez omului care încearcă să fie pe placul societății, ci copilului din tine care încă visează. Acum suntem doar noi, dezbracă-te de tot ce te străduiești să afișezi și permite-ți un moment de libertate, un moment în care să fii tu, să fii sincer cu tine, să îți faci un bilanț, să vezi dacă ești pe drumul pe care visezi sau ce trebuie să faci pentru a ajunge acolo.

Nu pot să îți dictez eu cum să îți trăiești viața și nici nu vreau acest lucru. Nu pot să îți ofer un ghid pentru a atinge fericire sau pași pe care să îi parcurgi pentru a fi un om liber pentru că fericirea mea nu este și fericirea ta, pentru că vedem libertatea în moduri diferite, pentru că suntem diferiți, dar avem ceva în comun: VISURI. Nu sunt aceleași și, chiar dacă se manifestă diferit, ele există în noi și asta ne face să ne asemănăm foarte mult. Ceea ce ne diferențiază este modul în care le gestionăm. Singurul sfat pe care mi-l permit să ți-l ofer este: EXPERIMENTEAZĂ!

Fă lucrurile pentru că așa îți dorești, nu pentru că așa trebuie. Încearcă lucruri noi, permite-ți să greșești, învață din greșelile tale! Curajul este ceva ce crezi că nu ai, dar care de fapt se află în tine. Modul în care privești viața, gândirea pe care o ai, felul în care alegi să trăiești te vor face să accesezi curajul. Teama nu te face vigilent, ci sceptic.

În tine există curajul să pleci în aventura vieții tale, să faci acea nebunie, să mergi la capătul lumii ca să îți îndeplinești acea dorință. Îl folosești? Profiți de el?

Cred în legea atracției cu toată ființa mea. Modul în care gândești va atrage asupra ta resursele necesare pentru a face ceea ce ți-ai propus, toate lucrurile se vor potrivi cum nici nu îți imaginezi și ceea ce vei simți nu se va compara cu nimic din ceea ce ai simțit până acum.

Am plecat singură în vacanță în Cipru și această experiență m-a învățat mai multe lecții de dezvoltare personală decât m-au învățat toate cărțile și conferințele la un loc. Dacă mi-a fost teamă la început? Aș fi nesăbuită să spun că nu. Nimeni din jurul meu nu a crezut că voi putea face asta, nimeni nu m-a încurajat, ”Tu chiar pleci singură?”, ”Ce faci singură pe acolo?”, ”Nu o să te plictisești singură?”. Le-am zâmbit și le-am spus că le povestesc când mă întorc. Până și părinții m-au întrebat de câteva ori ”Tu chiar o să pleci?”. Până și eu m-am întrebat ”Chiar o să fac asta?” până m-am văzut în avion și mi-am zis plină de satisfacție ”Chiar fac asta!”.

Mi-era teamă că o să mă trezesc singură în aeroportul din Paphos, o să încremenesc acolo în fața necunoscutului și nu o să știu încotro să mă duc. Din contră, când am coborât din avion am realizat că pot să mă duc unde vreau, că nu trebuie să ajung într-un loc anume, ci ORIUNDE îmi doresc, că sunt liberă să fac ce vreau, când vreau, iar sentimentul acela de libertate e incomparabil.

În cel mai rău caz, aș fi stat numai la hotel și m-aș fi dus numai la piscina sau la plaja de lângă hotel (de teamă că nu o să mă descurc să mă duc în altă parte), dar am luat-o din plajă în plajă, din district în district, din castel în castel (like a princess). Am explorat Ayia Napa, Larnaca, Protaras, Limassol și Paphos. În drumul meu am întâlnit oamenii potriviți, autobuzele s-au sincronizat cu momentul în care am ajuns eu în stație, locurile în care am ajuns m-au făcut să exclam WOW de câteva ori.

Am scris acest articol întâi în agendă, în timp ce îmi savuram cafeaua la Kings Avenue Mall Paphos, alături de un superb curcubeu.

Nu pot să te învăț eu ce sunt libertatea, fericirea sau curajul. Trebuie să le simți tu și poate că o să le simți într-un mod diferit de cum le simt eu. Pot doar să te fac să îți dorești să le simți, să le experimentezi.

Mergi pe drumul tău, nu pe drumul pe care ți-l impun alții. Fii tu, cel care ai visat dintotdeauna să fii! Urmează-ți dorințele oricât de mult te sperie, oricât de departe te vor duce!

Aceeași oameni care nu au crezut în mine la început mi-au scris apoi ”Tu chiar ai plecat?”, ”Te apreciez pentru ceea ce faci, pentru curajul de a pleca singură!”, ”Eu nu aș fi avut curaj să plec singur deși sunt băiat.”, ”Te admir foarte mult!”.

Povestea mea încă se scrie și te încurajez să cauți în tine toate acele valori și resurse pentru a trăi propria poveste așa cum îți dorești! Nu vei fi pregătit niciodată. Începe oricum!


CITEȘTE ȘI:

  1. Cum m-am descurcat singură în Cipru 8 zile

  2. Impresii din prima mea călătorie singură | Jurnal de vacanță

  3. Cum era să pierd avionul spre casă la întoarcerea din Cipru

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *