În Eilat am fost în ianuarie, când la noi era friguț și ne-am bucurat de câteva zile cu soare. Știam de când am fost în Tel-Aviv că Israel e o țară destul de scumpă, că deși vom găsi bilete de avion ieftine, cazarea o să aibă un preț destul de mare față de calitatea pe care o oferă. Și totuși am zis că o să găsim noi o soluție pentru a ieși la un preț cât mai bun.

Am găsit bilete de avion București – Eilat și înapoi cu 35 euro, la Wizz Air. Cazarae cu vedere la mare, fiind situată undeva pe un deal, dar destul de departe de plajă și nici foarte aproape de centru, însă destul de decentă atât ca preț, cât și ca facilități (piscină, hamac, terasă, bucătărie comună, centru de diving) a costat 65 euro de persoană pentru 3 nopți (740 shekeli camera triplă/3 nopți).

Am mers cu autobuzul de la aeroport și înapoi 4,20 shekeli x 2. Și la Eilat Coral Beach 3,20 shekeli x 2. În rest, ne-am plimbat pe jos.

În amintesc că am cheltuit 100 euro pe mâncare și cafele în cele 3 zile (am aterizat la 10 seara și prima zi nici nu se mai pune la socoteală pentru că după ce ne-am cazat am adormit direct), dar nu mai rețin exact cum a fost distribuită această sumă. În mare, am dat 35 shekeli de persoană pe o shaorma la farfurie de la Mana Mana, cu hummus, salată, diferse sosuri și pită. 100 shekeli pe proviziile de la supermarket, 64 shekeli pe un prânz fancy la o terasă de pe plajă și un smoothie de mango și fructul pasiunii, în jur de 15 shekeli pe cappucino de la terasa mea preferată, unde am și petrecut marea parte a timpului și nici nu mai știu câte căni de cappuccino am băut. Ne-am mai întors și ziua următoare să mâncăm la Mana Mana pentru că a fost mâncarea atât de delicioasă încât dacă stăteam în Eilat 8 zile, în toate cele 8 treceam să mânânc măcar o dată pe zi acolo. În rest, ne-am luat înghețată, clătite cu ciocolată, fresh-uri și granita în fiecare zi.

Maui Beach
Maui Beach

Dekel Beach

În Eilat am fost și la shopping, pentru că am nimerit în perioada în care aproape toate magazinele aveau reduceri mari, dar nu o să adaug suma la cheltuielile de vacanță pentru că nu are niciun sens. Pe noi nu o să vă ajute cu nimic această informație. Doar că în ianuarie sunt reduceri so go for it.

Deși am zis că mergem în Eilat pentru scuba sau măcar snorkeling, mai mult am lenevit la plajă cu o carte bună sau prin cafenele și am mers mult pe jos, până aproape de granița cu Iordania, timp în care fetele erau prin magazine (pe mine m-au dus doar într-un singur magazin).

În total, strict pe vacanță, am cheltuit 200 de euro.


S-AR PUTEA SĂ VĂ INTERESEZE ȘI:

  1. 7 plaje din Tel-Aviv

  2. Old City Jerusalem – ce se ascunde dincolo de zidurile cetății

  3. Ierusalim – un tărâm împărțit între vechi și nou

  4. Control de securitate în aeroportul din Tel-Aviv

  5. Eilat – orașul însorit de la Marea Roșie ideal de vizitat în orice perioadă a anului

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *