Precum am menționat în articolele anterioare, Iordania este o țară săracă, iar majoritatea locuitorilor trăiesc din turism, se negociază la greu (eu nu obișnuiesc să fac asta deloc), iar prețurile ridicate nu se justifică prin calitate sau lux, ci prin dificultatea obținerii unor bunuri sau servicii.

Mi-e mai ușor să vă povestesc care au fost cheltuielile noastre pe zile pentru că am schimbat banii treptat, la cursuri diferite și în final a rezultat o diferență considerabilă între dinari (JD) și euro.

Moneda națională este dinarul iordanian și indiferent dacă aveți la voi euro sau dolari, cel mai bine este să schimbați în moneda țării pe care o vizitați. Eu obișnuiesc să am cash de fiecare dată ca să nu întâmpin probleme în locurile unde nu pot să plătesc cu cardul și să păstrez cardul pentru situațiile de urgență. Anyway, asta e opțiunea fiecăruia. Btw, pe Revolut nu am găsit dinarul iordanian.

Când am ajuns în aeroport am schimbat 130 euro și am primit 90 JD. Am mers la Europcar să închiriem mașină, ne-au blocat de pe card un depozit de 340 JD, n-am mai avut bani pe card să plătim mașina (n-am prevăzut și depozitul) și a rămas că plătim cash la întoarcere. Mașina ne-a costat 120 JD pentru 4 zile (adică 30 JD/zi), iar combustibilul 46 JD (full to full) pentru următorul traseu: Aeroport – Marea Moartă – Petra – Wadi Rum – Aeroport. 3 JD parcare VIP.

My Mom’s Recipe Petra

Am cumpărat o cartelă locală pentru internet care ne-a costat 10 JD. Am mai cheltuit 5 JD pe mâncare (o parte din mâncarea de la cină am primit-o de la tipul de la cazare care avea și un supermarket), 2 JD pe apă.

Am mai schimbat la Petra 400 euro și am primit 306 DJ, din care am plătit 30 JD pe o cină la My Mom’s Recipe, 34 JD pentru 2 bilete la Petra by Night, 39 JD cazarea la Rocky Mountain pentru o noapte, 22 JD dulciuri, 10 JD magneți, 20 JD prânz la Wadi Rum, 220 JD cazarea pe 2 nopți la Magic Bedouin Star – Wadi Rum Adventures cu mic dejun și cină incluse, 2 x Camel Ride, 2 x Jeep Tour (Camel Ride, 1 oră/ pers a costat 20JD)

Recapitulând, am petrecut 5 zile în Iordania, în toamnă. A fost o vacanță pe cont propriu, cazările le-am găsit pe Booking, astfel:

 • prima noapte am petrecut-o la la Marea Moartă – Apartaments for rent in Dead Sea, 80 JD/ noapte. Am regretat această decizie, mai bine mergeam la un resort.
   • o noapte la Petra – Rocky Mountain Hotel 40 JD/ noapte cu mic dejun inclus. Restaurantul este situat la ultimul etaj și oferă o priveliște superbă asupra orașului.

 • 2 nopți în deșert la Magic Bedouin Star – Wadi Rum Adventures 220 JD cu mic dejun și cină, camel ride și jeep tour pentru 2 persoane.

A rezultat un total de 641 JD pentru 2 persoane, adică aproximativ 320 JD de persoană.

Am achiziționat Jordan Pass Wonderer cu intrare de o zi la Petra care a costat 70 JD/pers, ajungând la suma de 390 JD, ceea ce înseamnă aproximativ 500 euro de persoană.

Biletele de avion au costat 64 euro, București – Amman și retur, zbor operat de Ryanair.

Concluzionând, experiența de 5 zile din Iordania s-a ridicat la 564 euro de persoană.


S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE ȘI:

 1. Iordania – o țară a contrastelor și o colecție de frumuseți naturale

 2. Marea Moartă – așteptări vs realitate

 3. Petra – orașul de piatră din pustiul Iordaniei

 4. Petra by Night – o incursiune feerică în timp

 5. Sunset Tea in Wadi Rum și 2 nopți în răcoarea deșertului la mii de stele

 6. La ce să te așteptați dacă urmează să vizitezi Iordania

 

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *