Vă povesteam în articolul anterior că noi nu am apucat să ne cumpărăm bilete din timp pentru Caminito și ne-am trezit cu 3 zile înainte de a avea zborul spre Malaga să verificăm dacă avem sau nu nevoie de rezervare online sau de bilete achiziționate din timp pentru a parcurge unul dintre cele mai periculoase drumuri din lume.

Ei bine, ideal ar fi ca atunci când vă luați biletele de avion și începeți să planificați sejurul să vă cumpărați și biletele pentru Caminito del Rey ca să stați liniștiți. Biletul costă 10 euro și ar trebui să vă cumpărați tot atunci de pe site și bilet pentru autobuzul care face legătura între intrarea și ieșirea din Caminito (întrucât intrați pe o parte și ieșiți pe altă parte).

BILETE ACHIZIȚIONATE DE LA HOTEL

Ar fi de preferat să întrebați și la hotel de bilete pentru Caminito întrucât majoritatea unităților de cazare au colaborări cu agenții care se ocupă de excursii și vă pot ajuta ei cu biletele pentru Caminito.

TURURI COMBINATE – CAMINITO ȘI ALTE EXPERIENȚE

Dacă nu reușiți acest lucru, puteți să combinați Caminito cu o altă experiență într-un tur de câteva ore (6 sau 8). Cel mai rentabil tur pe care l-am găsit noi pe Google a fost de 8 ore cu vizită la o fabrică de procesare a uleiului, degustare de vin și brânzeturi și apoi Caminito del Rey. N-a fost tocmai ce ne doream noi, mai ales pentru că inițial luasem în calcul ca în aceeași zi să explorăm și Setenil de las Bodegas și Ronda. Un plan îndrăzneț pe care intenționam să îl urmăm drept pentru care am continut căutările.

BILETE ACHIZIȚIONATE ÎN ZIUA VIZITEI – RENFE

Așa am descoperit RENFE. Un automat situat în gara Maria Zambrano din Malaga de unde se pot achiziționa bilete combinate cu tren sau autobuz (PRET) fiind disponibile doar 100 de bilete pentru ziua în curs ce pot fi procurate dimineața între 06:00 și 09:15.

Noi am închiriat mașină și deși pe bilet scria că ora de intrare este 9:15, am ajuns în jur de ora 12 și nu am întâmpinat nicio problemă în acest sens cu toate că ne pregătisem un discurs super bun nu a mai fost nevoie să îl spunem nimănui (dacă are cineva nevoie de el – am pierdut trenul/autobuzul și a durat ceva până am căutat să închiriem mașină). Un plus a fost și faptul că am ales să vizităm Caminito pe cont propriu, fără ghid, întrucât acolo este o altă poveste, se intră în grup organizat, la un anumit interval de timp și probabil au un număr limitat de locuri/grup.

Rețineți un aspect esențial, dacă plouă se închide accesul spre Caminito.


S-AR PUTEA SĂ VĂ INTERESEZE ȘI:

 1. Cele mai frumoase locuri din Andaluzia

 2. Málaga și frumusețile orașului spaniol de la malul mării

 3. Caminito del Rey – Setenil de las Bodegas – Ronda

S-ar putea să-ți placă și:

3 comentarii

 1. Buna, ma poti ajuta te rog cu o informatie? Am citit ca din gara ati luat bilete pentru Caminito del Rey. Biletele cumparate din gara sunt doar pentru vizitare, sau pachet pentru tren + vizitare? Avem si noi masina inchiriata si am avea nevoie doar de biletul de intrare, caci nu am mai gasit nici pe site-ul lor, nici pachet cu alte activitati.

  Multumesc tare mult.

  1. Bună, Ramona. Biletul este de tren+vizitare. Noi l-am luat așa și am mers cu mașina închiriată. Am ajuns și mai târziu decât ora trecută pe bilet, însă nimeni nu a zis nimic. Decât deloc, mai bine așa.
   Sper să ajungeți și vă garantez că o să vă placă mult!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *