Etajul 9, București. Apartament nou. Doar al nostru. Înainte de a ne muta am avut grijă să renovez câteva încăperi ale sufletului. Am avut câțiva chiriași pe care i-am dat afară. Răscoliseră totul și era un dezastru total așa că am deschis larg ferestrele și am lăsat să intre aer curat și soare, am sters praful și zgura, am lipit niște crăpături, am nivelat podele și am pus așternuturi noi. Acum miroase a fericire.

Am decis să fac acest lucru și cu noua casă. Să ne lăsăm doar noi amprentele. Așa că într-o dimineață m-am trezit cu un chef nebun de renovare totală. Mi-am prins părul, m-am îmbrăcat în salopeta aia smecheră pe care o port rar și m-am dus peste el în sufragerie. Își începuse treaba cam de vreo oră. Adusesem și cafea. Știu că îi place să o bea cu mine.

53018501

Am luat un ciocan și o daltă și m-am apucat să scot parchetul. Nu știu câte pahare cu vin au vărsat foștii proprietari aici și nu vreau să rămână nicio urmă. Nici câte amintiri sunt în pereți și strigăte de dor și lacrimi și suspine. Cuprinsă de furie, am decojit centimetru cu centimetru fiecare perete ca să mă eliberez. Am luat un baros și am început să lovesc cu putere într-un perete despărțitor. Vreau spațiu. Mult spațiu. Cine știe câte zile și nopți și-au împărțit ei sau de câte ori au dormit separați. Eu vreau să adorm în brațele lui în fiecare noapte. Am nevoie de un living imens prin care să ne alergăm și apoi să stăm întinși pe covor și să privim tavanul. Ah, tavanul. Nu trebuie să fie gol. Nu vreau să fim nevoiți să îl umplem noi cu gânduri căci un gând greșit îi poate distruge toată rezistența și nu vreau să se prăbușească peste noi tot ce am clădit, fiecare vis ce l-am înălțat și fiecare șoaptă. Îmi urmam nebunia. Timp de o săptămână, apartamentul a fost un adevărat șantier. Uneori adormeam pe o saltea, întinsă pe jos printre moloz. N-am avut pace până ce nu am scos orice gând din pereți și orice șoaptă de pe podea. Reușisem să creez un spațiu suficient de mare ca să mă desfășor.

12966285_1263131030375092_1990359062_n

După ce am construit casa de vacanță pe plajă, undeva prin Maldive, am apelat tot la Diego și pentru acest proiect. Ei îmi știau planurile în detaliu, se obișnuiseră cu preferințele mele și îmi cunoșteau nebunia pe deplin, acea nebunie care le-a fost muză, nebunie ce a condus la apariția proiectului DIY (Do It Yourself). Îmi place că specialiștii de acolo îmi susțin ideile și mă încurajează să le pun în practică oricât de nebunești ar fi. Mă consult cu ei des, în special, în ceea ce privește fezabilitatea și abia după ce primesc acordul, trec la treabă. În fiecare vineri dimineața, merg la ei să bem o cafea împreună și să mai discutăm. Tot împreună găsim cele mai bune soluții pentru confortul locuinței mele. Când vreau să îmi iasă bine treburile, le las în seama experților. Mi-am pus la bătaie creativitatea. Erau în loc viitorul și fericirea mea, a lui, a noastră.

12308312_807473859381130_8492215955790468121_n

Specialiștii Diego au dat dovadă de profesionalism în ceea privește livrarea calității, iar eu am dat dovadă de profesionalism pe măsură ce îmi descopeream latura artistică. Am fost propriul meu designer. Mi-am pus dorințe și speranțe în fiecare placă de parchet pe care am montat-o. Am optat pentru pardoseală rezistentă la apă ca să nu avem probleme în nopțile în care avem chef de o bătaie cu apă în mijlocul livingului. Nu o să mă cert singură pentru asta. Piesa de rezistență a livingului este covorul Tulipo cu efect 3D, ce iese în relief datorită marginilor tunse manual. Pentru balcon, am luat iarbă artificială ca să simt natura cât mai aproape de mine. Pe un perete am chemat pe cineva să îmi picteze marea, pe tavan am pus tapet cu cerul înstelat. Și pentru ca decorul să fie complet, am pus și o saltea pentru nopțile de vară când o să dormim acolo.

5996285792226-fuggony-barbados-sotetito-barna-enterior-02-604x430

După ce am finisat pereții din dormitor, i-am dat cu glet, am nivelat frumos, am pus parchet laminat, am ales un tapet natur care ilustrează trunchiuri de copaci. Când eram mică și am urcat pentru prima dată pe munte, cineva m-a învățat să iau un copac în brațe când obosesc. Explicația e simplă: un mod practic de a ne lua energie de la copaci. Subconștientul meu înțelege asta și astfel, mintea mea va absorbi energie de fiecare dată când voi privi pereții. Pe principiul gândește ca să atragi, dormitorul va fi locul de unde îmi voi lua energie mereu. Am ales niște draperii Barbados maro ca să se asorteze cu tapetul pentru zilele pe care vrem să le transformăm în nopți. Casa noastră vreau să aibă un aer pozitiv să înspire viață și libertate.

12742775_839723359489513_4387427810753867373_n

Colaborarea noastră s-a materializat într-un card de fidelitate. Vizitez Diego mai des acum, mai ales că, în calitate de posesoare a cardului, beneficiez de reduceri de până la 50% și de servicii unice. E o aplicație simplă, fără obligație de cumpărare. Dar eu nu mă pot abține. 

shutterstock_63207913

Recent, am făcut inaugurarea. Sufletul meu, în sfârșit, se simte acasă. Îmi trăiesc povestea în fiecare zi. Mă bucur de tot ce mă înconjoară. Simt liniștea vibrand în pereți și parcă aud valurile mării.

12734002_839716612823521_3757647713152915820_n

Nici tu nu ești prea departe de casa pe care ți-o dorești. Lasă-i frâu liber imaginației și conturează-ți interiorul casei tale exact așa cum e în mintea ta! Sunt sigură că ai vizualizat decorul altfel de multe ori. Îndrăznește! Dă formă visului tău! Asigura-te că știi ceea ce faci și că ai consultat un expert care să îți dea undă verde la nebunie. Acasă e acolo unde te simți confortabil. Transformă-ți casa în ceea ce ai visat mereu că o să fie. Finisează-ți visul, apoi finisează-ți locuința. Meriți tot ce e mai bun!

diego_RO-300x101

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016.

S-ar putea să-ți placă și:

4 comentarii

  1. O sesiune cu barosul în perete mi-ar prinde bine și mie în unele zile. :)) Ar înlocui cu biro un eventual sac de box. :))

    Fain textul! Succes! :*

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *