Mi-a luat ceva timp să înțeleg care e faza cu pozele alb-negru de pe faceebok ce au ca descriere ”Provocare acceptată”. Reprezintă un semn de solidaritate, compasiune, susținere a persoanelor care suferă de cancer. Cu ce îi ajută acest lucru pe cei aflați în suferință? Fix cu nimic. Sau poate greșesc. Îi ajută moral. Îi fac să conștientizeze că ceilalți oameni îi înțeleg și într-un fel sunt alături de ei. Îi ajută și pe cei care postează aceste poze la capitolul imagine. Prietenii lor de pe facebook văd că ei se alătură unei cauze nobile. Și încă mă întreb cum va curma acest lucru suferința pricinuită de boală?

Nu încerc să răspund la acestă întrebare, dar accept provocarea. Însă o accept în felul meu.

Dacă vrea cineva o poză cu mine alb-negru aici e. O developează cineva și o pune în ramă? Doarme cu ea sub pernă? O admiră din când în când? Nu am de unde să știu și poate nu voi afla niciodată.

10277594_763878570300343_616774567275352650_n

2 euro e o sumă modică, din partea unei singure persoane e cantitate neglijabilă, însă dacă se alătură cât mai mulți acestei cauze se pot schimba multe. Acesta e un mesaj pentru toți cei care au acceptat provocarea cu poza alb-negru: Dacă într-adevăr vreți să îi susțineți pe cei bolnavi de cancer, folosiți metoda SMS la 8844, rugați-vă pentru ei, pentru sufletul lor, pentru a avea puterea de a îndura suferința și de a trăi frumos, pentru a se putea bucura de micile plăceri ale vieții, pentru a mai prinde un răsărit și un apus, pentru a mai putea auzi încă o zi glasul celor dragi chemându-i, pentru a mai asculta ciripitul păsărelelor și clipocitul izvorelor, pentru a vedea norii care se grăbesc și stelele care cad. Vedeți voi, în goana asta a noastră uităm să trăim, uităm să fim buni, uităm să ne bucurăm. Alergăm spre nicăieri. Dacă nu ne setăm obiective clare, habar n-avem spre ce ne îndreptăm.

Îmi cer scuze că postez acest mesaj în septembrie și nu aștept până în decembrie, luna în care suntem mai buni, mai curați, ne pasă mai mult de semenii noștri și facem mai multe fapte bune. V-ați gândit vreodată cât de norocoși sunteți? Cât de binecuvântați? Nu sunteți nevoiți să treceți prin acel chin. Opriți-vă din sprintul vieții și reflectați o clipă la tot ceea ce aveți. Fiți recunoscători! Dar, mai ales, fiți plini de compasiune și dăruiți. Dăruiți un zâmbet, o vorbă bună, timp, resurse și orice considerați că ajută! Fiți oameni!

14409212_304420536587567_717552265_n

Acceptați provocarea 2 euro/ lună – un mesaj cu textul CANCER la 8844!

Cât valorează 2 euro pentru tine?

  • 2 ciocolate
  • un suc sau o cafea la o terasă
  • jumătate de pachet de țigări
  • jumătate de pizza
  • jumătate de bilet la film
  • o sansă la viață pentru cineva

Și exemplele pot continua…

1410901553_2-euro-slovenia-2013-rev

Pentru cineva pot fi o șansă la viață!

Ce poți să faci? Când îți încarci cartela în fiecare lună, să încarci cu 2 euro în plus. Ah, minutele alea nelimitate pe care oricum nu le termini niciodată de vorbit! Gândește-te că cineva în momentul ăsta poartă ultima lui conversație. Nu mai are nimic de făcut. Iar tu poți să ajuți. Cu niște amărâți de 2 euro poți schimba ceva. Nu fi egoist și nu te gândi că ție nu ți se poate întâmpla asta ca viața să nu fie egoistă cu tine într-o zi.

Fii parte din generația care construiește! Împreună putem salva vieți! Alătură-te celor care ajută! Viața nu e despre ceea ce primești, ci despre ceea ce oferi. Oferă o șansă, o zi, un zâmbet! Viața o să te recompenseze pentru asta cum nici nu o să îți imaginezi. Așteaptă-ți răsplata de la Dumnezeu! Lasă-ți sufletul să respire! Într-o zi o să îți mulțumești singur pentru asta. Fă proba!

Te provoc! Durează mai mult să editezi o poză decât să trimiți un mesaj.

P.S. Valabil doar în rețelele Orange și Vodafone. Alege să trimiți mesaj la 8844 cu textul CANCER, în fiecare lună. Costă doar 2 euro. Pe lună. Pe Pământ, e o șansă la viață.

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *