Viitorule student,

Știai că la FEAA chiar se întâmplă lucruri șmechere?

Poate ai auzit de la prietenii tăi care sunt deja aici, poate ai văzut poze pe facebook, poate ai citit pe vreun site sau pe vreun blog câte ceva despre FEAA sau poate că nici nu știi de la ce vine FEAA.

FEAA este Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Craiova. Pentru mine este o experiență, este locul unde mi-am petrecut ultimii 5 ani, este locul unde m-am dezvoltat și am învățat atât de multe lecții de viață. FEAA nu e doar o simplă facultate, devine un mod de viață, o parte din tine, un loc de interacțiune atât cu cunoașterea, cât și cu oamenii. FEAA este despre networking și know-how.

Aici poți să îți găsești prieteni pe viață, atât printre studenți, cât și printre profesori. După 5 ani mi-am dat seama că FEAA este despre oameni, despre relațiile care se creează între ei, despre încredere și solidaritate, despre sarea și piperul care vor da gust studenției tale.

FEAA pentru tine poate fi o dorință, o curiozitate sau o necesitate. Poate vrei doar o diplomă sau poate vrei experiență în domeniu, vrei o carieră de succes, totuși nu ai de unde să știi dacă FEAA e pentru tine până nu încerci. Nu ai de unde să știi dacă o să îți placă profesorii și modul de predare al acestora, interacțiunea ta cu colegii, materiile pe care le studiezi, oportunitățile de dezvoltare care ți se oferă, însă un lucru e cert: începi aventura studenției tale și depinde de tine dacă o trăiești la maxim sau nu.

Poți să te ascunzi și să apari doar în sesiune, poți să ai colecție de restanțe, poți să nu te faci remarcat deloc, poți să abandonezi, e treaba ta! Dar îți spun cu mâna pe inimă și pe disertația mea de care sunt atât de mândră că poți să îți trăiești studenția la superlativ. Poți să mergi la cursuri, să interacționezi cu profesorii, să pui întrebări inteligente, să te împrietenești cu colegii, să fii activ la seminarii, să înveți, să îți asiguri locul la buget, să iei bursă, să participi la activități extracurriculare, să te implici în proiecte studențești, să mergi la evenimente, workshop-uri, traininguri conferințe, olimpiade. Poți să te faci remarcat! Poți să iei de la FEAA tot ce îți oferă mai bun. Poți să profiți de fiecare oportunitate! Poți să ajungi cel mai bun! Poți să îi influențezi pe cei din jurul tău! Poți să contribui la dezvoltarea lor! Poți să faci ceva semnificativ în anii tăi de studenție!

Nu îti recomand FEAA pentru că acolo am studiat eu și nici pentru că o să mai rămân acolo pentru mult timp (da, mă așteaptă 3 ani de doctorat). Doar îți povestesc despre ce mi-a plăcut mie. Am pe blog și ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut. Am scris despre toate și la final o să las și link-uri spre articolele respective.

Până atunci, să îți spun care sunt cele 10 motive pentru care îți recomand să te înscrii la FEAA Craiova:

 1. Îți dezvolți cunoștințele cu privire la domeniul economic și înțelegi lucrurile mult mai ușor. Poți să aplici ceea ce înveți și în viața de zi cu zi (spre exemplu, poți să îți gestionezi bugetul – să îți ții o evidență a veniturilor și a cheltuielilor, iar atunci când vrei să faci economii, reduci cheltuielile inutile)
 2. Îți faci prieteni noi (pe care poți să îi faci oriunde. hihi)
 3. Profii sunt foarte mișto, explică foarte bine și poți să te împrietenești cu ei pentru că sunt extrem de sociabili. Iar acum o să fiu puțin REAlistă, mai sunt și câtiva de care nu o să îți convină, ba pentru că nu explică, ba pentru că citesc de pe slide-uri, ba pentru că nu te înțeleg deloc și ajungeți să vă certați, dar la orice facultate vei da de ei.
 4. Poți participa la Cercul de Marketing, Cercul de Analiză, Cercul de Banking.
 5. Poți să scrii articole la revista facultății – Cronica Studentului FEAA. Ce fel de articole? Nu, nu trebuie de specialitate, ci articole care să reflecte studenția ta. Poți să scrii despre proiectele pe care le-ai făcut, despre evenimentele la care ai participat, despre cărțile pe care le-ai citit, despre oamenii care te-au inspirat, despre experiențele care te-au marcat, poți să îți promovezi activitatea, să te lauzi cu ce faci.
 6. Ai parte de îndrumare potrivită pentru a participa la olimpiade și concursuri, primești feedback constant și ai susținere din partea profesorilor.
 7. Ai ajutor în sesiune în cadrul proiectului INTEGRALIST în care studenții mai mari îți explică materia pentru examene.
 8. Poți să faci internship la o firmă grozavă din Craiova.
 9. Oricând ai vreo nelămurire se găsește cineva care să te scoată din ceață. Există grupuri pe facebook special create pentru conversații între studenți, există grupuri în care sunt și profesorii și distribuie tot felul de oportunități șmechere pentru studenți și îi încurajează să participe.
 10. Poți să îți duci studenția la superlativ intrând în cea mai mare gașcă de studenți – ASFEAA. E grozav să fii voluntar în asociația studențească pentru că acolo ai parte de adevărata dezvoltare personală și profesională la care aspiri.

În loc de concluzie, o să își ofer un sfat sincer: Nu e suficient să te înscrii la FEAA, trebuie să intri și în ASFEAA! Noi te așteptăm să te ajutăm să îți duci studenția la superlativ. Profită de toate oportunitățile!


Link-uri utile:

 1. Profii de la FEAA
 2. Proiectul INTEGRALIST
 3. FEAA
 4. Voluntariat
 5. ASFEAA

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *