Dacă încă nu v-ați planificat vacanța pentru 2019, v-am pregătit câteva idei pentru voi, dintre cele mai râvnite destinații ale anului, din care vă întoarceți nu doar cu experiențe de neuitat ci și cu fotografii instagramabile. Nu am ajuns în toate aceste destinații, însă nu am cuvinte să vă descriu cât de mult îmi doresc acest lucru și când ajungeți acolo o să înțelegeți de ce vi le recomand. Eu m-am îndrăgostit deja de aceste locuri așa la distanță.

Iordania

Wadi Rum – supranumit și ”Valea Lunii”, este singurul deșert cu stânci, locul în care s-a filmat Star Wars și un colț de Marte pe Terra prin prisma nisipului roșiatic. Ce poate fii mai frumos decât o noapte în deșert la mii de stele? Poate un apus de poveste sau un răsărit cu aromă de cafea când cerul oferă un spectacol de culori pentru care ai vrea să rămâi pentru totdeauna acolo. Să împarți paradisul cu cămilele, să te bucuri de lucruri simple, dar de o încărcătură emoțională fantastică, să guști din fericirea autentică a beduinilor care îți pregătesc cina chiar acolo, lângă cort.

Petra – cel mai celebru sit arheologic din lume, aflat în patrimoniul UNESCO, un oraș antic având temple săpate direct în stâncă, cel mai renumit fiind Al-Khazneh. Aici s-a filmat ultima parte din Indiana Jones, iar biletul de intrare la Petra este inclus in Jordan Pass alături de viză și alte intrări la alte atracții turistice.

Aqaba – stațiune situată la Marea Roșie. Am zis mare? Scuba diving și excursii cu barca, bălăceală și tolănit la plajă cu o carte bună.

Marea Moartă – cel mai jos loc de Pământ, este de fapt un lac sărat, cu o salinitate de 9,6 ori mai mare decât a oceanului și este singurul care nu are legătură cu Oceanul Planetar.

Cappadocia

Fără îndoială, Cappadocia este un tărâm desprins din basmele cu zâne, tărâm căruia fiecare apus și răsărit în adaugă un strop de mister și te face să te întrebi dacă acel loc chiar e real sau trăiești un vis frumos din care nu ai mai vrea să te trezești. Să nu mai vorbesc despre zborul cu balonul cu aer cald, pentru care fie fac noapte albă, fie fac tot posibilul să mă trezesc la 4 dimineața. Goreme e de poveste, Lovely Valley, Sunset Point și acum mă întreb serios de ce nu mă mut eu acolo.

Bali

Am căutat ceva ca să aflu unde este celebrul leagăn Bali Swing și am aflat că este în terasa de oraz Tegalalang. O altă orezărie faină este Jatiluwih. De asemenea, nu puteți rata o excursie la Nusa Penida, deși am înțeles că locul devine din ce în ce mai comercial și abia ai loc de alți turiști pentru o fotografie instagramabilă (eh, există programe în care puteți scoate oamenii din poza voastră). Ubud și plajele, templele și liniștea care oferă un vibe aparte insulei, verdeața și păsările care au concerte nesfârșite.

Tenerife

Despre Tenerife am tot povestit și o să mai povestesc. De la plaje cu nisip negru vulcanic sau auriu adus din Sahara, la parcuri acvatice cu tobogane și o piscină imensă cu valuri – Siam Park unde se află celebrul tobogan aproape vertical ce trece printr-un bazin cu rechini, Loro Parque și Jardin Garden, Parcul Național El Teide și vulcanul cu același nume, nisipul cu sclipici și pilitură de fier din El Medano, străduțele înguste din Santa Cruz de Tenerife, toate se îmbină perfect pentru a crea o vacanță de vis. Mai ales dacă asezonați cu o plimbare cu submarinul galben, o excursie în larg pentru a vedea delfinii și balenele și cu un salt cu parapanta.

Thailanda

Thailanda e un mix fain de liniște și agitație, de pustietate și aglomerație, restaurante de lux și gătit pe stradă și lista poate continua. Koh Yao Yai este o insulă cu stânci ce ies din apă, un loc în care localnicii încearcă să limiteze accesul turiștilor, un loc care își păstrează autenticitatea, frumusețea și sălbăticia, Koh Tao este o variantă asiatică a plajei Balos din Creta, unde se pot practica scufundări, Lonely Beach din Koh Chang cu apusuri de poveste și păduri dese, Ko Phi Phi și James Bond Island.

Nu doar cele mai râvnite, dar și cele mai instagramabile destinații ale anului ale căror fotografii le tot vedem în Social Media și unde, inevitabil, ne-am dorit să ajungem și noi…am dreptate?

Orice destinație alegeți, vă doresc să aveți parte de momonte minunate și reveniți aici să îmi povestiți în comentarii despre experiențele voastre, vă rog!

P.S. Am inclus fotografii din conturile de Instagram pe care le urmăresc, ale unor oameni care locuiesc acolo și care îmi sunt dragi și nu exitați să îi contactați atunci când planificați o vacanță în destinațiile respective pentru că ei vă pot ajuta cu ponturi mai mult decât vă pot ajuta eu acum. 


CITEȘTE ȘI:

  1. Explorează Tenerife ca un localnic

 

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *