Se anunța ploaie în Brașov. Norii se adunau rând pe rând așa că am luat primul tren spre Bușteni să petrecem ziua în curtea Castelului Cantacuzino.

Jur împrejur totul era verde. Peste Valea Prahovei era așternută o liniște formidabilă. Se auzeau doar murmurul apei, un susur blând de izvor și foșnetul frunzelor din copaci. La castel, era ceva mai multă agitație pentru că weekend-ul a adus cu el și un val mare de turiști.

Am stat să savurăm fiecare loc, fiecare strop de frumusețe, fiecare peisaj care ne-a tăiat răsuflarea mai ceva ca aerul tare de munte când am urcat spre castel. Așa am descoperit 5 dintre cele mai instagramabile atracții ale castelului.

Leagănul din curtea castelului

Leagănul din curtea castelului rămâne atracția principală de la Cantacuzino și e luat cu asalt de toți vizitatorii, indiferent de vârstă.

Aleea principală

Celebra alee a castelului brodată cu copaci perfect aliniați e cea mai frumoasă alee pe care am pășit vreodată. M-am simțit atât de mică în comparație cu grandoarea castelului, a grădinii și a copacilor deopotrivă. Am fost ca o piesă de puzzle dintr-un imens întreg, atât de măreț, atât de sublim.

Balconul de la Canta Cuisine

La Canta Cuisine ne-am oprit pentru un cappuccino cu un super view. În față, se înalță semeți Munții Bucegi și, adesea, dacă e senin, se poate observa Crucea Caraiman. În rest, nebun de verde-crud.

Curtea interioară văzută din turnul de vânătoare

Din turnul de vânătoare se vede castelul în toată splendoarea lui și curtea interioară.

Scările care duc la CantaCuisine

De aici se observă și castelul pe fundal, arhitectura sa impresionantă și terasa de la Canta Cuisine.

Ce se poate face la Castel?

  • interior: se pot observa vestibulul, scara de marmură, salonul principal, salonul de onoare, scara interioară de lemn și logia.
  • exterior: intrarea principală (poartă masivă din fier cu monograma lui Ghe. Grigore Cantacuzino), grota de la baza dealului din fața castelului, fântânile, curtea interioară, turnurile de vânătoare, placa monumentală ce marchează momentul inaugurării castelului.
  • cazare Hunter’s Lodge
  • restaurant CantaCuisine
  • Adventure@theCastle: manej de calarie, tiroliană, poligon cu tir cu arcul și arme de tip airsoft
  • servicii foto&video
  • organizare evenimente.

Despre Castelul Cantacuzino se știe că este fosta reședință a lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, zis și Nababul (persoană foarte bogată) datorită averii sale impresionante, fiind cel mai bogat din toate timpurile. Construcția sa a început în anul 1901 și a durat 10 ani. Castelul a fost realizat în stil neoromânesc, din piatră și cărămidă, după planurile arhitectului Grigore Cerchez. Nababul era cel mai mare proprietar de pământuri din țară, a fost de două ori primar al Bucureștiului și de două ori prim-ministru al României, un descendent al voievozilor români și al împăraților bizantini Cantacuzino. Se spune că acesta ar fi dorit să paveze curtea castelului și să învelească acoperișul cu monede de aur dispuse pe cant, însă a renunțat la idee. De-a lungul vieții, Cantacuzino a construit 3 palate (două în Prahova și unul la București, actualul Muzeu Național George Enescu).

Pentru program de vizitare, activități și evenimente, vizitați site-ul castelului.

Aștept să-mi povestiți în comentarii dacă ați vizitat Castelul Cantacuzino, cum vi s-a părut și ce alte castele îmi recomandați.

De asemenea, mă găsiți și pe Instagram. Am centralizat într-un highlight toate poveștile de călătorie din România.

Hugs & love

?.


S-AR PUTEA SĂ VĂ INTERESEZE ȘI:

  1. 7 idei de circuite turistice de parcurs prin România | Road trips

  2. 100 de locuri de vizitat în România

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *