Era o vreme când nici nu conta cazarea. Trebuia doar să fie aproape de obiectivele turistice că oricum vizitam toată ziua orașe întregi, plecam dimineața și ne întorceam seara. Ne interesa doar să avem un loc curat, decent, cu apă caldă unde să dormim, să facem un duș…și să ne lăsăm bagajele. De ceva vreme, cel puțin pentru mine, cazarea e tot ce contează. Nu mai vizitez orașe pentru potențialul lor turistic, ci plec în vacanțe pentru anumite cazări. Plec să mă relaxez, să schimb puțin peisajul, să zac într-un hamac cu o carte în mână sau pe nisipul fiebinte să ascult marea. Plec să mă redescopăr pe mine. Mă mut pentru câteva zile într-o oază.

Dacă tot vorbim despre oaze, glampingul este una dintre ele. Și nu e altceva decât o altă față a campingului. Cea glamour. Cea în care natura se contopește cu luxul, iar corturile oferă tot confortul necesar unei experiențe la superlativ, unei experiențe memorabile ce se vrea a fi repetată iar și iar. În România, am identificat 6 astfel de locații, una la mare și 5 la munte, unde vă puteți bucura de libertatea unei nopți petrecute la cort, în timp ce vi se oferă toate condițiile unui sejur perfect.

Nomadia Glamping Retreat

Nomadia Glamping Retreat se află în Tuzla, exact la malul mării. Te trezești, ieși din cort și aștepți răsăritul. Te speli pe dinți în timp ce admiri marea. Așa-i că parcă nu-ți mai trebuie oglindă să te vezi pe tine când ai o asemenea priveliște? Te întinzi la soare sau te refugiezi la umbră. Deschizi o carte sau închizi ochii și asculți muzica valurilor. O bere rece sau o limonadă. Singur sau cu prietenii. Cu aparatul foto sau fără. Însă cu aceeași dragoste de mare și de libertate. Cu iubire în suflet. Cu pace și cu liniște. Nu știu voi, dar eu nu văd altfel un astfel de colț de paradis.

La Nomadia, corturile sunt așezate pe o platformă de lemn și ascunse printre copaci și vegetație pentru a oferi toată intimitatea și liniștea la care tânjiți într-un astfel de loc. Și seamănă cu un resort din Bali.

Ca să ne înțelegem, corturile chiar sunt de lux. Au pat în interior, pernuțe și covoare. Îmi pare un decor oriental absolut minunat.

Mai multe detalii cu privire la disponibilitate și costuri găsiți pe pagina lor de facebook.

Experiența mea am povestit-o aici – Offline is the new luxury

DragonFly Gardens

Tot decorul de mai sus se mută într-o grădină din inima Brașovului. Aceleași minunății de corturi, însă sunt situate în aglomerația urbană a unui oraș de munte. Vin ca un refugiu, o oază de liniște, o gură de aer proaspăt. Cunosc Brașovul destul de bine, l-am vizitat de peste 10 ori, îl iubesc, dar oricât de drag îmi este tot nu aș vrea să ies din această oază. Aerul proaspăt al dimineții, micul dejun pe terasă, o cafea târziu și o carte bună. În surdină, Lana del Rey. Așa văd eu un weekend perfect aici.

Mai multe detalii cu privire la disponibilitate și prețuri găsiți pe pagina lor de facebook.

Experiența mea am povestit-o aici – Evadare urbană în grădina cu licurici a Brașovului

Valea Iarului Retezat

Se schimbă puțin decorul. Corturile se află la baza muntelui Retezat, înconjurate de brazi semeți, sunt înălțate pe o platformă de lemn și sunt ferite de agitația orașelor. Doar natura mai freamătă din când în când, gâzele zumzăie grăbite, ia muntele se odihnește. Cafeaua are gust de liniște și de verde, de vale iubită de munți, de dimineți răcoroase și susur blând.

Mai multe detalii cu privire la disponibilitate și prețuri găsiți pe pagina lor de facebook.

Sunrise Glamping Retreat Brăduleț

Aproape de Transfăgărășan, tot la poalele muntelui, tot vegheate de brazi, însă ceva mai rustice, într-o perfectă armonie cu natura. În față e Masivul Făgăraș, iar soarele oferă un adevărat spectacol de lumini și culori la răsărit. Un loc în care și pentru care merită să fi matinal. Un loc în care îți dorești să rămâi pe o perioadă nedeterminată, în care te reîndrăgostești de natură și de liniște, de sălbăticie, de discreție.

Mai multe detalii cu privire la disponibilitate și prețuri găsiți pe pagina lor de facebook.

Experiența mea am povestit-o aici – Veșnicia s-a născut la sat

Bucovina Glamping

Nu știu cum vedeți voi Bucovina, dar eu o percep ca pe o lume de basm, un izvor nesecat de frumesețe, un colț cu verdeață, plămânul României. Un loc autentic unde natura e în centrul atenției, iar căsuțele rustice împodobesc satele de pe dealuri ca-ntr-o pictură sublimă. Și într-un astfel de loc de basm există Bucovina Glamping. Un colț de rai coborât pe pământ.

Mai multe detalii cu privire la disponibilitate și prețuri găsiți pe pagina lor de facebook.

Green Camp Buzău

Un loc de poveste la poalele muntelui, într-o liniște deplină și într-o perfectă comuniune cu natura. Printre copacii pictați în toate nuanțele de verde, răsar corturile așezate la distanțe decente unele de altele și fiecare înălțat pe propia platformă de lemn. În apropiere, Lacul Siriu așteaptă distracția de la caiaceală. Drumeții, rafting, tiroliană. Liniște sau adrenalină? La Green Camp le poți avea pe ambele.

Mai multe detalii cu privire la disponibilitate și prețuri găsiți pe site-ul lor.

Dobraia Glamping Camp

Un loc rupt de agitația urbană, departe de orice ar perturba liniștea, în inima unui sat izolat din Banat, cu o priveliște minunată asupra Munților Cernei. Un loc unde sălbăticia întâlnește confortul unui glamping. Un sat de poveste în care mergi să te regăsești, unde asculți ciripitul păsărelelor și foșnetul ierbii, unde natura îți oferă cel mai prețios dar – armonia redată artistic prin frumusețea peisajelor și muzicalitatea copacilor.

Mai multe detalii cu privire la disponibilitate și prețuri găsiți pe pagina lor de Facebook.

 

Fiecare glamping are farmecul lui, însă toate oferă experiențe memorabile, autentice pe care veți dori să le repetați. Abia aștept să împărtășesc cu voi experiențele de aici și, mai presus de atât, aștept cu nerăbdare să îmi povestiți și voi dacă o să ajungeți pe aici. Dacă vreți să mergem împreună, dați-mi un semn!

 

Hugs & love

?.


S-AR PUTEA SĂ VĂ INTERESEZE ȘI:

  1. 3 tipuri de cazări inedite din România

  2. 7 idei de circuite turistice de parcurs prin România | Road trips

  3. 11 Cozy Log Cabins din România

  4. 100 de locuri de vizitat în România

S-ar putea să-ți placă și:

2 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *