Am zis cândva că e prea mare lumea ca să repet destinațiile, dar uneori nu pot să respect acest lucru și mă întorc în unele locuri. Chiar dacă ele poate nu s-au schimbat, m-am schimbat eu și le văd cu alți ochi, le simt altfel, le trăiesc altfel. Nicio experiență nu va fi fel, indiferent de câte ori o repeți.

În Alicante am ajuns pentru prima dată în 2019 și am stat doar o zi. Când am explorat Costa Blanca, am aterizat în Valencia, am închiriat mașină și ne-am ales ca bază Altea Hills. Pe atunci, m-am îndrăgostit iremediabil de Benidorm și am știut că la un moment dat mă voi întoarce. În Calpe am fost doar în trecere și nu m-a impresionat prea mult. Ce am văzut în Alicante mi-a fost pe atunci suficient.

Și totuși, 4 ani mai târziu, m-am întors. De data aceasta am avut zbor direct București – Alicante cu WizzAir și cazare în Alicante la Hotel Albania. Zborul a fost 250 lei, iar cazarea 150 euro/3 nopți camera dublă.

De la aeroport, am luat autobuzul până la Puerta Del Mar și de acolo alt autobuz de-a lungul plajei până la hotel. Cele 4 zile în Costa Blanca le-am organizat astfel:

Ziua 1 – Alicante

Fiind obosiți după drum, prima zi am petrecut-o în Alicante. De la hotel am plecat cu autobuzul în port, am mers pe plajă, apoi ne-am plimbat pe Esplanada de Espana, am mâncat ceva și ne-am întors la hotel pe jos că poate avem noroc să găsim un birou de închirieri auto. În port, înălțat pe un deal aproape de plajă ca să vegheze orașul, se află Castelul Santa Barbara. Voiam să urcăm la apus, însă n-am mai ieșit de la hotel pe seară, iar zilele următoare am explorat împrejurimile.

Ziua 2 – Relleu și Villajoyosa

Am pornit dimineața devreme la aeroport ca să închiriem mașină. N-am găsit niciun birou prin zonă, agenția cu care colaborau cei de la hotelul nostru nu aveau mașini disponibile în acel weekend, pe internet nu am găsit ce căutam (mai exact, un Fiat 500 ou de rață automat). Și așa am ajuns să iau autobuzul care m-a plimbat prin tot orașul până să ajungă la aeroport (eu mă așteptam să meargă direct pe același drum pe care venisem către Puerta Del Mar). Și bine că s-a întâmplat așa pentru că dacă ne bazam pe acest aspect în dimineața plecării, cu siguranță pierdeam zborul. Dacă de la aeroport până la Puerta Del Mar am făcut aproximativ 30 minute cu autobuzul, de la Puerta Del Mar până la aeroport am făcut o oră și 30 de minute.

Și cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, după ce am luat la rând fiecare ghișeu, m-am ales cu un Fiat Abarth roșu de la Europcar care ne-a costat 130 euro pentru 2 zile. Am achitat și un depozit de 100 euro pe care ni l-au returnat pe card după ce am înapoiat mașina.

De aici am plecat în cel mai fain loc din Costa Blanca și anume – Pasarela de Relleu. Acesta se află la 40 km de Alicante. Am pus pe Google Maps ”Pasarela de Relleu” și de la parcare am mai mers 1,5 km pe jos până la intrarea pe traseu. Am achitat 2,5 euro și am mers pe o pasarelă de lemn construită deasupra hăului la 40-60 m altitudine cam 200 m până am ajuns la un balcon cu podea din sticlă pe care au voie maxim 4 persoane în același timp. Nu mi-a fost niciodată frică de înălțime și pe tot traseul am simțit doar entuziasm și o stare de împlinire și recunoștință că în sfârșit sunt acolo.

De la Relleu am mers în Villajoyosa. Pe drum am făcut un popas la un lac albastru cu un super view – Embalse de Amadorio. Villajoyosa e un orășel cochet de la malul mării cu multe căsuțe colorate, palmieri pe plajă, nisip fin și un vibe liniștitor. În sezon, ar trebui să fie mult mai frumos decât atunci când am fost noi.

Ziua 3 – Calpe și Benidorm

Abia la prânz am pornit spre Calpe unde ne-am aventurat să urcăm pe cea mai înaltă stâncă de pe plajă. Întrucât nu am avut voie să ridicăm drona în zonă, am pornit noi ascensiunea pentru o poză de mai sus până am ajuns în vârf la Penon de Ifach. La început, am mers lejer pe o potecuța până am ajuns la un tunel săpat în stâncă, foarte alunecos și ne-am ținut de lanțuri ca să trecem dincolo. De aici a început nebunia. Am urcat pe o potecuță foarte îngustă, pe alocuri cu prăpastie în stânga și lanțuri sau sfori de care să ne ținem, în dreapta, cu stânci de escaladat și pescăruși care ne-au acompaniat până sus. Iar sus, un peisaj care efectiv îți taie răsuflarea. Ocean împletit cu cer, portul plin de ambarcațiuni, plaja cu nisip fin și soarele pregătit de apus. O splendoare! Urcarea a durat 2,5 ore, iar coborârea 1,5 ore. Dacă știam cum e drumul până sus, nu mai urcam. Acum după ce am simțit emoțiile ascensiunii și am trecut prin diverse stări, de la teamă la curaj, de la panică la liniște, la încrederea și mulțumirea de sine că ”am făcut-o și pe asta”, aș repeta oricând experiența. Urcarea pe stâncă a fost un boost de încredere în mine, o împăcare de sine, o liniște aparte și o împlinire că sunt unde trebuie să fiu, făcând ceea ce trebuie să fac. O certitudine că acea experiență este parte din parcursul meu, că ceea ce mă scoate din zona de conform mă împlinește cu adevărat. Am un clip pe TikTok cu întreaga experiență.

Era seară când am ajuns în Benidorm și am urcat să vedem La Cruz de Benidorm, iar orașul văzut de sus e exact Manhattan-ul Europei. De aici, am văzut apusul într-o vară și mi-am promis atunci că voi reveni. Atât de mult mi-a plăcut!

Am încheiat seara cu mult așteptatul cocktail în Benidorm la Planta 20 Lounge & Bar, un restaurant fancy situat la etajul 20 al unui hotel, cu o priveliște incredibilă asupra orașului.

Ziua 4 – bagaje și drumul spre aeroport

Aceasta este ziua în care aveam planificat să ne trezim să vedem răsăritul și să ridicăm drona pe plaja în fața hotelului, dar având în vedere faptul că am ajuns târziu la cazare și cu toată oboseala acumulată după stânca din Calpe, dimineața nu ne-am mai trezit așa devreme precum planificasem, am făcut rapid bagajele și apoi am plecat direct la aeroport.

Deși a fost o experiență minunată și în extrasezon, din punctul meu de vedere este mult mai frumos vara. O excursie faină pe care am ratat-o și data trecută și acum este la L’Illa de Benidorm, o mică insulă a Benidormului unde se ajunge cu ferry. Aceasta este o rezervație naturală unde se află și un restaurant cu delicatese mediteraneene. Aș paria că de aici Benidorm se vede absolut superb!


S-AR PUTEA SĂ VĂ INTERESEZE ȘI:

  1. 9 atracții turistice din Alicante
  2. 5 orașe de care te vei îndrăgosti în Costa Blanca
  3. 6 atracții turistice din Benidorm | Costa Blanca

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *