Ești învingător sau învins? Ai renunțat sau încă mergi mai departe?

Îți amintești când ai eșuat ultima dată? Gândește-te la ultimul moment în care ai fost pe punctul de a renunța. Ce ai facut? Ai gasit puterea de a merge mai departe sau ai abandonat?

Trăim în incertitudine și acest lucru nu ne oferă nicio garanție asupra a ceea ce urmează să se întâmple. Ceea ce avem și trebuie să luptăm să păstrăm este speranța. Nu știm dacă ne vom trezi dimineața următoare însă în fiecare seară ne setăm alarma. Nu știm cât mai avem de trăit, dar ne planificăm vacanțe peste 3-4 luni, ne facem planuri pentru următorii ani. Fără a avea vreo garanție. Luptăm pentru viață folosind fiecare speranță. Ne agățăm întru totul de ea. Însă atunci când ajungem într-un punct de răscruce, când nu știm ce drum trebuie să urmăm, când nu știm dacă ar fi bine să mergem mai departe sau să ne oprim, ce facem? Uneori e benefic să ne oprim dacă situația în care ne aflăm are efecte negative asupra noastră sau un impact devastator asupra a ceea ce ne înconjoară. Cum ne dăm seama când trebuie să ne oprim și când să mergem mai departe?
huh1
E dificil. Trebuie să luăm o decizie în condiții de incertitudine. Trebuie să ne bazăm pe instincte sau să punem în balanță avantaje și dezavantaje. Uneori avem timp suficient de gândit, alteori trebuie să ne mișcăm foarte repede. În momentul în care luăm o decizie nu știm dacă e cea bună. Acest lucru îl aflăm mai târziu.
Dacă decizia nu a fost bună, ajungem față în față cu EȘECUL. Cum reacționăm în această situație? Ce atitudine avem?
Cum gestionăm eșecul? Necesită o abordare directă, fără ocolișuri, fără timp de regrete, fără dezamăgiri sau lacrimi. Eșecul nu e ceva rău. Fiecare eșec ne face mai puternici și ne pregătește pentru SUCCES. Nu putem simți cu adevărat gustul succesului până nu gustăm din eșec. Nu am prețui lumina daca nu am ști ce e întunericul. Nu am prețui căldura dacă nu am simți frigul.
teama_de_esec
Michael Jordan e recunoscut ca fiind “cel mai mare jucător de baschet al tuturor timpurilor”, conform NBA. Cel mai bun jucător din defensivă, premiat ca cel mai valoros jucător, admis in Memorial Basketball Hall of Fame 2009, având 10 titluri de cel mai bun marcator, clasat primul de către SLAM Magazine în topul celor mai buni 50 de jucători din istorie, proprietar majoritar la clubul de baschet Charlotte Hornets, Jordan a ajuns destul de departe. S-au scris multe despre el și se vor mai scrie mult timp. Nu i-a garantat nimeni aceste reușite. A muncit mult și, cel mai important, nu a renunțat. Michael Jordan a fost dat afară din echipa de baschet a liceului. Ce s-ar fi întâmplat dacă nu își urma visul?
Michael Jordan at Boston Garden
Michael Jordan at Boston Garden
Muzica celor de la The Beatles a influențat era rock ce a urmat. Au vândut 1,1 miliarde de discuri în întreaga lume, fiind “unul din cele mai faimoase și de succes grupuri în istoria muzicii rock”. Revista Rolling Stone a clasat, în 2004, trupa The Beatles pe locul 1 în top 100 cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor. Mai mult de atât, muzica lor, precum și impactul cultural au ajutat la definirea anilor ’60. The Beatles au fost respinși de case de discuri, care considerau că nu au niciun viitor în muzică. Cum ar fi fost dacă nu ar fi insistat?
The beatles performing
Eminem este artistul cu cele mai mari vânzări din anii 2000 în Statele Unite. Declarat “Regele muzicii Hip-Hop” de către revista Rolling Stone, Eminem deține propria sa casă de discuri și un post de radio. De asemenea, a câștigat Premiul Oscar pentru cea mai bună melodie originală pentru piesa emblematică a filmului “Lose Yourself”, devenind astfel primul artist rap din toate timpurile care câștigă premiul. Eminem a abandonat liceul, a fost dependent de droguri și a încercat să se sinucidă. Cine ar fi crezut că va ajunge atât de renumit?
Eminem_Based_On
Steve Jobs a fost cofondatorul si CEO-ul Apple, împreună cu Steve Wozniak ajungând să popularizeze calculatorul personal spre sfârșitul anilor 70. Jobs a fost unul dintre primii care a sesizat succesul comercial pe care îl pot avea interfețele grafice operate prin intermediul mouse-ului. La 30 de ani a fost înlăturat de la conducerea companiei pe care a fondat-o chiar el. Apoi a fondat NeXT, o companie care dezvoltă o platformă de computere specializată în învățământul superior și piața oamenilor de afaceri. Achiziția firmei NeXT în anul 1997 de către Apple l-a adus înapoi pe Steve Jobs la compania pe care o fondase. Dacă s-ar fi retras?
111006152321_2
Walt Disney, cunoscut ca producător de film și inovator al animației și al parcurilor tematice, a fost nominalizat la 61 de premii Oscar și la 7 premii Emmy, deținând recordul pentru cele mai multe nominalizări la Oscar. Împreună cu echipa sa, a creat cele mai celebre filme din lume și unele din cele mai îndrăgite personaje, inclusiv Mickey Mouse. Walt Disney a fost concediat de la un ziar pentru că nu are imaginație și originalitate. Chiar nu avea?
Oprah Winfrey este realizatoare de televiziune americană, cunoscută, mai ales, prin talk-show ul care îi poarte numele. Este considerată una dintre cele mai influente femei din lume, de asemenea a întreprins și ample acțiuni filantropice. În prezent, este considerată cea mai bogată femeie de culoare din lume, conform Forbes. Oprah Winfrey este cea care a fost concediată din postul de prezentator de știri pentru că nu avea fizicul potrivit pentru televiziune. Ce s-ar fi întâmplat cu ea dacă nu ar fi continuat?
oprah-winfrey-best-life-lessons
Albert Einstein este autorul teoriei relativității și unul dintre cei mai străluciți oameni de știință ai omenirii. În 1921 i s-a decernat Premiul Nobel pentru Fizică, a publicat peste 300 de lucrări științifice și peste 150 în alte domenii. Albert Einstein nu a vorbit până la vârsta de 4 ani, iar profesorii săi au spus că nu va reuși în viață. Au avut dreptate?
Albert-Einstein
Acestea sunt câteva din exemplele de eșecuri celebre, eșecuri care au condus la succese inegalabile. Sunt momente din viețile unor oameni care i-au zdruncinat, însă aceștia nu s-au dat bătuți. Au continuat să își urmeze visurile. Nu au renunțat, deși li s-a spus că nu vor reuși. 
Probabil și ție ți s-a spus că nu o să reușești, că trebuie să renunți pentru că nu mai ai nicio șansă, dar continuă să lupți! Crede în tine! La început, e posibil să eșuezi de câteva ori, dar finalul va fi grozav. Poți fi unul despre care se va scrie că a reușit. Învingătorul poți fi tu! 
invingator

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *