Nu ești robot și nici nu ai resurse nelimitate. Ai nevoie de odihnă pentru a da randament maxim. Nu poți funcționa prea mult fără oprire. Știu că acum crezi că poți și că o să reziști și că acest articol nu este pentru tine. Dar chiar și roboții au nevoie de întreținere, revizii și reparații. Știu că acum ești bine, dar dacă vei continua așa o perioadă mai lungă de timp, te va ajunge oboseala și nu neapărat fizică, ci cea psihică. Și atunci fie că vrei, fie că nu vrei, trebuie să îți încetezi activitatea. Când ești epuizat, organismul tău îți transmite niște semnale, precum dureri de cap, scăderea acuității vizuale, scăderea capacității de memorare, oboseală, lipsa poftei de mâncare. Ești tentat să le ignori, însă ar trebui să iei în calcul faptul că stresul este principalul factor ce declanșează numeroase boli. Dacă ai cel puțin unul din simptomele enumerate anterior, îți recomand să ții cont de pașii următori pentru a scăpa de stres:

1. Ia o pauză de la tot ce faci! Deconectează-te de la tot ce te seacă de energie! Chiar dacă tu crezi că ești de neînlocuit și că nimeni nu poate să facă treaba așa cum o faci tu, îți recomand să externalizezi tot ce poți și să te odihnești puțin. Prioritizează-ți activitățile, folosește o agendă în care să îți notezi ce ai de făcut pentru a nu-ți ocupa mintea inutil cu informații ce pot fi stocate în altă parte și asigură-te că nu te implici în proiecte care te depășesc psihic. Ești om, trebuie să dormi suficient, să mănânci la timp și să te odihnești. Fă-ți timp pentru tine!

scapa-de-stres-cum-sa-fii-mai-organizat-si-mai-putin-stresat-284829

2. Plimbă-te! Ieși din casă cât mai des. O gură de aer proaspăt va face minuni pentru starea ta de bine. Mergi în parc, la pădure, stai întins pe iarbă și privește cerul și reîncarcă-te cu energie. Scaldă-te în băi de soare, ascultă ciripitul păsărelelor, sunetul apei când se sparge de pietre, lasă aerul tare de munte și mirosul de verde crud al ierbii să îți inunde plămânii. Ascultă ploaia! Aleargă în natură! Oprește-te să îți faci coronițe din flori, admiră norii, încercă să le ghicești formele!

sport-aer-liber-nrDz

3. Mergi la shopping! Nimic nu se compară cu bucuria achiziției unui lucru nou. Bucură-te de terapia prin shopping de fiecare dată când ai ocazia. Nu trebuie să risipești banii pe chestii inutile și nici să cheltuiești prea mult. E suficient să îți cumperi un accesoriu ales cu grijă, să faci o investiție rentabilă. Mult mai bine te vei simți dacă vei oferi cuiva un cadou fără motiv. Alege ceva frumos pentru un prieten drag. Se va bucura pentru că te-ai gândit la el și acest gest te va face fericit cum nici nu îți imaginezi.

shopping-to-kvinder

4. Ascultă muzică! Fie că stai întins în pat sau pe iarbă, fie că înveți sau ești prins într-o activitate ori alergi, relaxează-te ascultând melodiile tale preferate! Îți vor schimba starea de spirit și te vor ajuta sa te concentrezi mult mai bine.

stressz_zenehallgatas

5. Relaxează-te la SPA! După toată activitatea ta, chiar meriți un moment doar pentru tine. Încheie ziua cu o baie fierbinte în uleiuri parfumate și petale de flori, în timp ce asculți muzică în surdină. Mergi la un masaj de relaxare, caută un decor care să se joace puțin cu imaginația ta, închide ochii și uită de griji!

shutterstock_116398363

Dacă vrei mai mult de atât, mergi într-o vacanță! Ia-ți câteva zile libere, caută o destinație liniștită, lasă-ți treburile și problemele acasă și bucură-te de viață! Trăiește pentru tine, nu pentru alții! Nu lăsa stresul să câștige! Oamenii fericiți dau un randament mai bun. Fii unul dintre ei!

 If you like it, share it!

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *