Era trecut de miezul nopții, iar noi purtam una din acele conversații nocturne pline de sinceritate și dorințe neîmplinite. Atâtea planuri, atâtea scenarii…spuneam că ”într-o zi” vom fi doar noi și nimic nu va mai conta. Știam că ținându-ne de mână vom putea trece prin orice furtună. Știa că nu trebuie să îmi zică ”Îmi e dor de tine” fără să adauge ”Deschide! Sunt la ușă.” Am nevoie de îmbățisări mai mult decât de toți banii din lume.

-Cât de repede poți să îți faci bagajul?

-Depinde.

-Depinde de tine cât de repede plecăm.

-Unde?

-Să fim fericiți.

-O să plecăm cândva, undeva unde să fim doar noi, să stăm îmbățișați la apus, să ne trezim la răsărit pentru a admira soarele, să ne bem cafeaua liniștiți la poalele unui munte, să mergem până în vârf pentru priveliște, să respirăm verdele crud și aerul tare, să ne umplem porii de prospețime de parcă timpul s-ar opri în loc pentru noi.

-Mi-am echipat mașina corespunzător. Hai să o încercăm! Putem pleca chiar în noaptea asta.

-Tu vorbești serios?

-Da. Ia-ți liber 3-4 zile și hai să fugim departe! Ai timp să îmi mulțumești pentru idee mai târziu. Acum, grăbește-te!

14729224_1074302742682493_6335108558194129700_n
Sursa foto: Mango

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

-Arată bine. Sper să merite înlocuirea radio CD-ului.

-Să merite!? E cea mai bună investiție. Uiți că atunci când ne-am întors de la mare te-ai plictisit atât de rău în mașină încât te-ai enervat și ai scos laptopul, apoi ai jurat că la mare o să te mai duci doar cu trenul pentru că acolo ai suficient spațiu pentru a te desfășura în voie cu toate dispozitivele tale?

-Acum cât de departe mergem?

-Unde vrei tu. Nu am niciun plan. Jucăria asta are internet și ești liberă să cauți pe Google ce vrei tu, să stabilești un traseu, are GPS așa că nu ne rătăcim că de data asta nu mă mai iau după tine. Încearcă să te grăbești ca să știu totuși în ce direcțe pornesc.

-S-a întâmplat doar o dată să greșesc drumul și îmi scoți ochii cu asta de un an.

-O dată și bine. Vezi că are hartă în timp real.

harta

-Hai la Brașov. Bem o cafea pe Tâmpa, vizităm Râșnov și alte locuri pe care le-am ratat data trecută, caut acum pe net să vedem ce mai putem face acolo. Apoi putem merge la Bâlea Lac. Mereu mi-am dorit să ajung acolo. O să facem niște poze superbe. Iar la întoarcere trecem prin Sibiu, unde putem să ne facem o poză în fața magazinului ”Mă gândesc la ea”, punem un lacăt pe Podul Minciunilor, vizităm Muzeul Astra și apoi mai vedem.

-Sună bine. O sun pe Miruna să ne întâlnim cu ea când ajungem în Brașov să ne dea tabloul ăla.

-O sun eu, tu fii atent la drum!

-Am agenda telefonului sincronizată și poți să o apelezi direct de acolo. Vezi în meniu! Pot să manevrez și eu jucăria din comenzile de pe volan. Hai că o să ne distrăm maxim!

-Cum așa?

Car kit cu Bluetooth pentru convorbiri telefonice hands-free. Preia datele de pe telefon direct pe ecranul navigației și, astfel, pot folosi telefonul prin comenzi de pe volan – răspuns la telefon, modificare volum al convorbirii, navigat în agenda telefonului.

-Prea tare! Plus că ador ecranul tactil! Mă săturasem de butonat chestii.

meniu

-Vezi că am un DVD cu desene animate. Poți să te uiți dacă te plictisești.

-Tu glumești?!

-Pe bune. Iar la Bâlea Lac putem să dormim în mașină. Stăm întinși pe spate și privim stelele, cu muzica în surdină, apoi ne uităm la filme în mașină până târziu. Iar dimineața dăm la maxim melodia ta preferată, aia care te energizează pe tine înainte de traininguri.

Sistemul ăsta de navigație transformă statul în mașină într-o adevărată experiență. Aș putea chiar să mă mut aici. Călătoriile capătă un alt sens. Cum se numește și de unde ai luat așa ceva? Că vreau să îi iau și lu’ tata.

Navigatie auto multimedia Edonav. L-am luat dintr-un magazin online, Edotec, au livrare gratuită pentru majoritatea produselor, contracost, suport tehnic pentru instalare sau orice fel de întrebări privind produsele. Se ocupă profesioniștii, nu vă mai chinuiți tu cu tatăl tău. Vă sugerează și alte accesorii. Mi se pare că au o ofertă și primiți cadou o cameră marșalier pentru a urmări pe ecranul navigației ce e în spatele autoturismului în timp ce parchezi. De asta ai avea tu nevoie. Cu niște senzori de parcare, în sfârșit o să te lase și pe tine să conduci mașina aia.

tehnic

-Dacă o comand acum, în cât timp vine?

-În 2 zile. Adunci plasez comanda mâine ca să ajungă odată cu noi. Tata o să adore asta. Punem pariu că o să doarmă și el o noapte în mașină?

-O noapte e în regulă. Vezi să nu se mute acolo. Aveți grijă să nu vă certați care din voi conduce!

Articol scris pentru SuperBlog 2016.

S-ar putea să-ți placă și:

1 comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *