L-am văzut. Era singur pe terasă, cu un pahar de vin roșu, admira priveliștea. De la etajul 57, orașul se vedea splendid. Toate luminile se jucau cu imaginația noastră și ne purtau parcă într-o altă lume. Trebuia să rezolv ceva la 00:20, iar ceasul meu rămăsese în mașină la Vlad. Trebuia să folosesc discret ceasul altcuiva. Vânătoarea începuse. Căutam un ceas la care să pot să văd clar de la o distanță considerabilă.

Luasem pulsul întregii săli și nu găsisem nimic corespunzător. Trebuia să îmi recuperez telefonul cu orice preț și pentru asta trebuia să lucrez cu o precizie maximă. Am ieșit pe terasă cu un cocktail în mână și m-am lăsat purtată de peisaj. Pășeam cu grație și încredere spre el. Ajunsesem aproape și puteam să îi observ ceasul. Albastrul azur al cadranului contrasta cu detaliile, ceea ce îl făcea să iasă rapid în evidență. Vedeam destul de clar și, în plus, îmi făcea plăcere să stau în preajma lui. M-a observat și s-a îndreptat spre mine. Simțeam cum bătăile inimii începeau să accelereze și încercam să îmi stăpânesc respirația. 

Ceas Atlantic Super De Luxe de la Splend’or, cea mai bună alegere! 

-Hopa! Cineva se pricepe la ceasuri.

Ceas bărbătesc Atlantic – Splend’or

-Cineva are un magazin preferat. 

-Nu e ca și cum nu aș fi observat asta. Perlele tale din colecția Majorica te dau de gol. 

-Se pare că și tu te pricepi. 

Colier perle Majorica – Splend’or

-Sunt un admirator al frumosului. Tocmai de aceea te-am remarcat.

-Și ăsta era un compliment?

-Compliment e puțin spus.

Eram îmbrăcată într-o rochie lungă neagră care se mula perfect pe formele mele, saldale roșii cu toc de 15 cm și părul prins coc. Iar la gât aveam un colier din perle care mă făcea să mă simt mereu pe podium. Atingerea lor delicată parcă îmi șoptea ceva ce numai el îmi șoptea și le simțeam în jurul gâtului ca pe o îmbrățișare. Nu sunt doar bijuterii, ci sunt urmele unor persoane, sunt mângâieri în miez de noapte uitate pe o canapea, sunt adieri de vânt prin părul desprins, sunt strângeri de inimi în vreme de furtună când iubirea e doar poezie și pierdem cuvintele, neștiind cum să mai exprimăm frumosul. 

-Hai cu mine în Mallorca!

-Hai mai întâi să facem cunoștință!

-După ce cunoști pasiunile unei persoane și îți dai seama de caracterul acesteia, numele nu mai are nicio importanță! Plus că așa am avea destul timp să ne cunoaștem mai bine. Ce zici?

-Nu călătoresc cu străinii.

-Atunci de ce vorbești cu străinii?

-De plăcere și de noapte. 

-Nu ai vrea să mergi tu la originea perlelor tale? 

-Când plecăm?

-În noaptea asta.

-Și când îmi fac bagajul?

-Nu ai nevoie de bagaj. Hai!

Urma să plec în nebunia vieții mele. L-am luat de mână și am fugit. Era 00:15. Am trecut întâi pe la camera 414 să îmi recuperez telefonul.

A fost suficientă o privire ca să îl observ pe cel alături de care să fug. Aveam în comun pasiunea pentru frumos. Pentru prima dată acest brand prestigios de origine spaniolă își punea amprenta asupra relațiilor mele. Bijuteriile Splend’or sunt recunoscute la nivel internațional. La noi în țară, există peste 45 de magazine, fiind prezente în majoritatea mall-urilor.

Majorica a luat naștere pe insula Mallorca din Spania, în anul 1890, când un imigrant german – Eduardo Hugo Heusch – a pus bazele unei mici unități de producție, fabricându-se la început șnururi pentru șiragurile de perle. Astăzi, Majorica creează și comercializează accesorii fashion și bijuterii din perle și metale prețioase. În limba latină, ”perlă” înseamnă ”unic” ceea ce confirmă faptul că două perle nu pot fi identice.

Unic a fost și momentul nostru. Vă scriu din avion în timp ce el doarme cu capul pe pietul meu și îmi gâdilă ușor perlele cu părul. 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2017. 

S-ar putea să-ți placă și:

1 comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *