Dacă îmi place să călătoresc? M-am născut pentru asta, baby. Treaba cu ”If traveling was free, you never see me again” mi se potrivește de minune. Dacă nu am reușit să mă mut eu la mare, am încercat să o mut pe ea la mine…sau cel puțin o parte din acest decor drag mie. Iubesc marea cu tot ce ține de ea, plajă, nisip fierbinte, soarele adormit în fiecare dimineață, valurile misterioase, spuma mării, scoici, pietre, palmieri și pescărușii care zboară la apus spre cerul zugrăvit în multitudinea de culori.

Bol cu nisip și scoici

Mă regăsesc de fiecare dată acolo pe plajă, unde mă las de fiecare dată, întinsă pe nisipul fierbinte, ascultând valurile, în timp ce briza ușoară îmi amintește de acea vară în care am descoperit marea pentru prima dată, în toată splendoarea ei, cum se scălda în băi de soare. Și-a trimis un val să mă întâmpine și-apoi încă unul…și de atunci îmi trimite mereu când mă vede. Chiar dacă e altă plajă, chiar dacă e altă mare, chiar dacă e ocean, pentru mine e același sentiment de împlinire, aceeași dorință ce arde în mine să descopăr noi frumuseți, aceeași comuniune om-mare, același suflet purtat de alte valuri spre aceleași regăsiri ce dau naștere altor emoții și iubiri.

Tenerife

Se apropie vara și vreau să renasc pe o altă plajă, sub o altă formă, să-mi scald visurile la apus în apa caldă și să privesc cum soarele dispare spre o altă lume ce abia se trezește și își aprinde un nou vis. Vreau să înot cu delfinii la răsărit și să zbor cu parapanta în atâta nemărginire, vreau să respir valuri și mare și dorințe la umbra unui palmier ce se lasă gâdilat de briza ușoară.

Vreau să iau harta și să plec acolo unde pun degetul. My travel list e atât de lungă încât mai am nevoie de încă o viață ca să pot ajunge în toate acele locuri și de ceva mai mulți bani…ah, și de cineva cu care să trăiesc toate aceste experiențe de nedescris.

Pentru a călători în jurul lumii e nevoie de puțină răbdare până să găsesc ofertele de vacanță potrivite, să le sincronizez cu programul și bugetul meu, să le ajustez conform micilor mele plăceri și un site de unde să pot să îmi aleg Vacanțe Speciale la prețuri și mai speciale.

Sunt îndrăgostită de litoralul românesc pentru că mă leagă de el prea multe amintiri, iar liniștea mării care se împletește armonios cu agitația turiștilor mă cheamă acolo în fiecare vară. Sunt atât de multe locuri care dau culoare amintirilor mele și care se află acolo în topul preferințelor mele: etajul 14 din Mamaia, savurând un cocktail și stațiunea văzută din larg în timp ce stau lenesă pe o barcă și Costineștiul despre care nu îmi pot explica de ce îl iubesc, ci îl trăiesc iar și iar mereu altfel. Grecia cea plină de mistere, croazierele pe Mediterană, Skiathos și plaja privată din Koukounaries cu nisip de aur și mare de azur, pe care se plimbă liniștiți aricii de mare, Meteora ce stă falnică pe stânci și privește lumea de la înălțime, Oceanograful din Valencia care e plin de surprize și reunește vietăți de pe tot globul pe care nu știu cum aș fi reușit să le văd altfel dacă nu ar fi fost acolo, plajele din Tenerife cu nisip negru extrem de fin și stâncile falnice care întâmpină valurile, cetatea Belogradchik din Bulgaria care oferă o priveliște excepțională din vârful stâncilor, luxul din Zurich, iarba fragedă și fabricile de ciocolată din Elveția, liniștea din vârful munților, toate acestea și-au zugrăvit amprentele pe un colț al sufletului meu și au păstrat acolo o parte din mine, acea parte care le prezintă cu admirația, acei ochi în care se scaldă și astări peisajele, acea piele pe care se joacă soarele, acel păr în care se împletesc stelele.

Cetatea Belogradchik, Bulgaria
Plaja de la Marea Mediterană
Port Valencia, Spania

Așadar, îmi aștern scoici pe peticul meu de nisip, îmi aprind o dorință și o las în mine să ardă cât timp îmi fac planul pentru următoarele vacanțe. Mai am pe lista de așteptare Dubai cu plajele de poveste, safari în deșert, plimbarea de la apus pe spatele unei cămile, tiroliana de la etajul 50 până la Skydive, Burj Al Arab și Burj Khalifa, Elveția cu munții parcă desprinși de realitate și piscina infinit de la Vila Honegg, un apus din Santorini, o plimbare cu gondola pe canalele din Veneția, un selfie făcut din Turnul Eiffel, 10 zile în Maldive, o croazieră de lux și poate o vacanță într-o casă de pe plajă în Pohang, admirând Marea Japoniei în toată splendoare ei.

Pentru mine călătoriile sunt un stil de viață, un mod prin care mă regăsesc, sunt experiențe, trăiri, adrenalină, respirații, momente care îmi taie răsuflarea, peisaje incredibile, iubiri, povești, aventuri, locuri, mistere. Nu știu ce înțeleg alții prin turism, dar eu înțeleg o viață trăită la superlativ pentru că mi-am dat seama că viața e prea scurtă pentru a sta prea mult acasă și am ales să îmi fac bagajul mult mai des pentru a-mi imbogăți sufletul cu experiențe și cu frumuseți. Mi se deschide în față o lume care așteaptă să fie descoperită și nu vreau să pierd prea mult timp stând pe gânduri. Aleg să stau pe plajă.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2017, inspirat din trăirile și vacanțele mele. #înJurulLumii

S-ar putea să-ți placă și:

7 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *