Pentru ce trăiești? Ca să muncești și să plătești facturi sau și pentru dorințele tale?

Viața este mai mult de atât, mai mult decât ceea ce ai făcut până acum, mai mult decât tot ce ai visat. Viața e libertate, e muzică, e tot ce inima poate să respire și să păstreze amntire, e tot ce ochii tăi pot să vadă și mintea poate să conceapă, e tot ceea ce simți atunci când te bucuri de aerul rece al dimineții, într-o vară târzie pe plajă alături de un espresso dublu și un croissant cu unt.

Viața e priveliștea din vârful muntelui și felul în care te simți după ce l-ai escaladat și ai ajuns într-un final la destinație. E sentimentul de libertate, și împlinire, și regăsire. De fapt, e o avalanșă de sentimente ce te surprinde exact când nu te aștepți, acea avalanșă care se abate asupra ta când ești plecat după înghețată. Viața e ceea ce ți se întâmplă ACUM.

Trăiești pentru un mâine mai bun? Pentru un mâine care nici nu îți aparține? Sau profiți de astăzi? De acum? Trăiești intens fiecare moment sau aștepți ”acel moment”? Simți totul în profunzime sau rămâi superficial, indiferent? Auzi păsările cum cântă în jurul tău? Vezi furnicile ce își cară grăbite proviziile? Observi firele de iarbă cum dansează pe ritmul vântului? Ești atent la toate aceste detalii sau mergi grăbit cu gândul la problemele tale?

”Viața este ceva ce ai primit fără să ceri și ți se va lua fără să fii întrebat.” Ești pregătit să trăiești astăzi sau încă te zbați pentru un mâine care nu îți aparține?

Regina Izabela către Cristofer Columb: “Pluteşte drept înainte, şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigur că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru a-ţi răsplăti îndrăzneala.”

S-ar putea să-ți placă și:

1 comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *