Mă tot întreb câteodată de câte ori m-aș duce la plajă dacă aș locui la malul mării. De câte ori m-aș înălța pe culmi doar pentru a admira peisajul, de câte ori m-aș duce pe plajă doar să aud valurile, să simt mirosul mării, câte seri aș petrece ancorată la țărm. De Benidorm m-am îndrăgostit cu mult înainte de a-l simți cu adevărat. Denumit și Manhattan-ul Europei, e o combinație frapantă între plaja întinsă și înălțimi, reprezentate atât de dealuri, cât și de zgârie-nori.

Playa de Levante

Playa de Levante este o plajă cu nisip fin, auriu și din loc în loc, grupări de palmieri. Este plaja preferată a localnicilor, care îi conferă acel vibe tipic spaniol și pare că timpul stă în loc acolo, pentru că oamenii își oferă un răgaz departe de casă, de job, de probleme pentru a se relaxa în valurile mării sau pe nisipul fierbinte, scăldați în razele soarelui.

Mirador del Castell sau Balcón del Mediterráneo

Mirador del Castell separă Playa de Levante de West Beach, fiind granița dintre două stiluri diferite, dintre două categorii diferite de oameni, Playa de Levante având un aer spaniol, în timp ce pe West Beach și-au pus amprente influențele americane. Denumit și Balcón del Mediterráneo, se află în dreptul Hotelului Rambla Nova și este un balcon deasupra mării, o terasă inconfundabilă cu o balustradă pe măsură despre care se spune că aduce noroc dacă este atinsă. Când am ajuns noi, era în renovare și nu se putea coborî așa că ne-am mulțimit să-i admirăm frumusețea de la distanță. Când ajungeți acolo, puteți să vă luați un frappelatte și să vă bucurați de view-ul care vă taie respirația. 

West Beach

West Beach este plaja preferată a turiștilor americani. Plajă cât vezi cu ochii, palmieri, șezlonguri, umbreluțe, nisip fin, apă curată și niciun motiv să mai plecați de acolo. Și dacă sunteți amatori de parasailing, aici e locul potrivit.

Cala Tio Ximo

Un colț de liniște ascuns printre serpentinele care duc către La Cruz de Benidorm, un loc unde marea se strecoară printre dealuri și stânci ca să răcorească țărmul. Noi am savurat aici golden hour și ne-am bucurat de culoarea vibrantă a apei.

La Cruz de Benidorm

Aceasta a fost înălțată în Sierra Helada în 1961, într-o zi denumită ”Ziua Iertării”, fiind un simbol al puritanismului, devenit între timp o importantă atracție turistică și o scenă cinematografică. Inițial a fost construită din lemn, însă în 1975 o furtună a smuls-o și a fost înlocuită cu altă cruce mai rezistentă, cea care se află și în prezent la Mirador.

Am ajuns acolo la apus și am stat până târziu să admirăm orașul de sus. Ah înălțimi! Și lumini! Și liniște. 

Cel mai fain view ever

L’Illa de Benidorm

Aș paria că cireașa de pe tort e chiar L’Illa de Benidorm, o insulă aflată în largul mării, vizibilă de pe plajă. Pentru mine rămâne o enigmă, un mister nedeslușit, o dorință de care o să mă agăț atunci când o să vreau să mă întorc în Benidorm pentru că tare mult mi-aș dori o excursie de o zi acolo, să văd orașul din larg, în tot cuprinsul său și în toată splendoarea.

Se poate ajunge pe Illa de Benidorm în 15-20 de minute, cu ferry, cu plecare din port din oră în oră, valabil și pentru întoarcere, prima plecare fiind la ora 10:00. Prețul unui bilet este de 15 euro pentru adulți și 12 euro pentru copii. Mica insulă este o rezervație naturală unde vă puteți bucura de perisaje incredibile. De asemenea, aici este și un restaurant cu delicatese mediteraneene. Mai multe informații găsiți aici.

P.S. Știu că v-am disperat cu Ale-Hop, dar se află și în Benidorm și ar fi păcat să îl ratați pentru că e un rai al drăguțeniilor (inclusiv cele mai drăguțe agende ever).


S-AR PUTEA SĂ ÎȚI PLACĂ ȘI:

  1. 5 orașe de care te vei îndrăgosti în Costa Blanca

  2. 9 atracții turistice din Alicante | Costa Blanca

  3. Cum ne-am simțit acasă în apartamentul din Costa Blanca | Tripinvest

S-ar putea să-ți placă și:

5 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *