Despre Turul A se spune că este cel mai frumos tur din El Nido. Nu le-am parcurs pe toate (vi le-am prezentat pe scurt în articolul anterior), dar din ceea ce am experimentat înclin să fiu de acord cu acest lucru. În cadrul turului sunt explorate bijuteriile din Bacuit Bay, plaje parcă desprinse din rai, ascunse dincolo de stânca din El Nido, insule înconjurate de ape de un turcoaz ireal sau albastru vibrant, lagune paradisiatice ascunse între pereții înalți de stâncă din Miniloc Island, viața subacvatică ce vibrează de peștișori multicolori și corali de o frumusețe impresionantă. Pe scurt, 2 plaje, 2 lagune dintre care una se poate explora cu cayacul și un loc de snorkeling. Pe larg:

  • Papaya Beach – este una dintre cele mai frumoase plaje din El Nido. Un colț de rai ascuns dincolo de stâncă. Nu se poate ajunge acolo de pe uscat așa că fie ajungeți acolo cu cayacul, fie o vizitați în cadrul turului A. Plaja abundă în palmieri și cocotieri, are câteva leagăne și un bar de unde vă puteți aproviziona cu răcoritoare. Un coconut la umbra unui palmier e visul oricărei dimineți cu soare. Apa are nuanțe ireale de verde smarald. Sub apă, corali și peștișori multicolori oferă un spectacol fascinant curioșilor ce se avântă la snorkeling.

  • Big Lagoon – Miniloc Island deține cele 3 lagune fascinante: Big Lagoon, Small Lagoon și Secret Lagoon. Atât Big Lagoon (turul A), cât și Small Lagoon (turul C) se explorează cu cayacul. Dacă vreți să vedeți cum arată cea mai frumoasă nuanță de albastru, atunci e musai să mergeți cu cayacul prin Big Lagoon. Eram la prima noastră plimbare cu cayacul așa că nu a fost nici liniștită, nici relaxantă. Am intrat prin toate bărcile, am alarmat toți ghizii, ne-au condus până în lagună niște francezi care înotau pe lângă noi și îndreptau cayacul ca să nu ne izbim de stânci. Asta până am învățat cum stă treaba cu vâslitul și cu sincronizarea, ne-am relaxat și ne-am bucurat de view.

  • Seven Commandos Beach – o altă bijuterie de plajă din El Nido, tot situată dincolo de stâncă și unde nu se poate ajunge de pe uscat. Explozie de turcoaz, verde smarald și câteva nuanțe de albastru pe ocean, nisip alb super fin, palmieri și cocotieri țin umbră pe plajă, iar printre ei sunt aliniate frumos câteva căsuțe pentru picnic. Aici ne-am relaxat, am înotat cu peștișorii și cu meduzele și apoi am servit prânzul. Orez, carne de pui, de porc, pește, fructe de mare, roșii, castraveți, salată de vinete, banane, pepene. Un festin. Și cât a costat tot turul? 1400 PHP.

  • Shimizu Beach – avea să fie locul ideal pentru snorkeling. Eu am adormit pe plajă și m-au trezit când trebuia să plecăm așa că am ratat comorile din adâncuri. Dar a fost relaxant.

 

  • Secret Lagoon – aici am înotat până la un perete din stâncă și am trecut printr-o scobitură într-o lagună cu apă mult mai caldă. Pereții înalți de stâncă lăsau să se vadă doar un petic de cer. Am ieșit de acolo prin aceeași scobitură și în partea opusă am găsit și o plajă ascunsă dincolo de stânci. Îmi lăsasem telefonul în barcă și mi l-a adus ghidul după care a stat cu noi să facem fotografii. Ultimii am plecat de acolo.

Dacă o să mă întorc vreodată în Filipine, probabil o să optez pentru cazare pe Miniloc Island. Am descoperit acum un resort acolo (El Nido Resorts – Miniloc Island) unde aș vrea să uit de tot și de toate pentru câteva zile și să mă conectez cu natura.


S-AR PUTEA SĂ VĂ INTERESEZE ȘI:

  1. Ce trebuie să știi înainte de a călători în Filipine

  2. Ce vaccinuri ne-am făcut înainte de a pleca în Filipine

  3. Cum am petrecut cele 17 zile în Filipine | Jurnal de la 10.000 km de casă

  4. Tot ce trebuie să știți despre tururile din El Nido – A, B, C, D Filipine

S-ar putea să-ți placă și:

1 comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *