După ce am consultat site-ul MAE și câteva site-uri de specialitate, am ajuns la concluzia că pentru deplasarea în Filipine trebuie să ne facem câteva vaccinuri. Chiar înainte de a achiziționa biletul de avion, am contactat un medic specialit să ne explice mai bine cum stau lucrurile.

În cele ce urmează o să vă prezint pașii pe care i-am urmat în acest sens:

Am sunat la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din București pentru a ne programa la o consultație.

Așa am ajuns la cabinetul dl doctor Corneliu Popescu care, înainte de a ne recomanda vreun vaccin, ne-a trimis să ne facem analizele – de rutină și cele care indică dacă am avut vreodată hepatită (știți că hepatita A este boala mâinilor murdare și e posibil să o fi făcut în copilărie fără să avem habar de acest lucru).

În funcție de rezultatele analizelor, ne-au fost recomandate vaccinuri împotriva hepatitei A și B, precum și Dultavax (polio-diftero-tetanos), pe care le-am și făcut ulterior. Mare atenție că sunt șanse ca vaccinurile să nu se afle pe stoc și trebuie comandate din altă țară, cum a fost și cazul nostru, așa că ar fi indicat să mergeți la medic din timp.

Noi luasem în calcul și vaccinul antirabic și cel antigripal, însă nu a fost neapărată nevoie așa că nu am insistat.

Am primit un Certificat Internațional de Vaccinare (carnetul galben) pe care ar fi trebuit să îl prezentăm la intrare în țară, dacă ni l-ar fi solicitat cineva. Cu 2 săptămâni înainte de plecarea noastră (februarie 2020) a apărut pe MAE o atenționare care viza și Filipine conform căruia era obligatoriu să prezentăm dovada vaccinări antipolio, dar când am ajuns acolo nu ne-a întrebat nimeni nimic. Știți vorba aia better safe than sorry.

Costuri:

  • analize generale: gratuit cu trimitere de la medicul de familie
  • analize pentru antigen de hepatita B și anticorpi de hepatita A: 50 lei
  • vaccin diftero-tetanic și poliomielitic inactiv susp.inj. – DULTAVAX – 225 lei
  • vaccin hepatic A inactivat susp.inj. – HARVIX/AVAXIM – 250 lei (este necesară o doză de rapel după 6 luni)
  • vaccin hepatic B inactivat susp.inj. – ENGERIX – 210 lei – sunt necesare încă 2 doze de rapel la 1 și respectiv 6 luni (sau TWINRIX 270 lei care conține hep.B purificat+hep A inactivat, însă nu-l au avut pe stoc și eu le-am făcut separat)
  • în prețul vaccinurilor este inclusă și consultația medicului

Aceasta este strict experiența noastră doar pentru a vă face o idee cu privire la ce vaccinuri vă sunt necesare dacă urmează să vizitați Filipine, care sunt costurile și, în cazul în care urmează să călătoriți în zone tropicale, vă recomand să consultați părerea unui medic avizat.

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *