Turul C vizează comorile ascunse dincolo de stânci, plajele secrete la care se poate ajunge prin crăpături din stâncă sau înotând dincolo de stânci, peisajele menite să-ți taie răsuflarea, cele mai instagramabile locuri cu apă limpede și cristalină, dar și destinații potrivite pentru snorkeling, astfel:

Small Lagoon – am ieșit din nou cu cayac-ul însă de data aceasta într-o lagună mult mai mică. Ne-am descurcat mult mai bine, cu excepția faptului că am răsturnat două cayace (să-mi fie cu iertare a mia oară). Îmi spusese Eugen că n-au cum să se răstoarne cayacele…doar dacă facem ceva extraordinar. Uitasem să menționez cât de extraordinară sunt.

Star Beach – majoritatea au coborât aici pentru snorkeling.

Matinloc Shrine – locul meu preferat din tur. O oază de liniște la poalele unei stânci, cu apă cristalină de un albastru pur în care se reflectă razele soarelui. Aici se află și un altar denumit Strălucirea Maicii Domnului din Matinloc. Nu am ajuns acolo, doar am stat în barcă și ne-am bucurat de view, apoi de preparatele delicioase de la prânz. Spre deosebire de turul trecut, aici am servit prânzul în barcă.

Secret Beach: se ajunge aici pe apă, printr-o scobitură în stâncă. Valurile mari se izbeau de peretele stâncos și ascundeau trecerea spre plajă. Ghizii se străduiau să îl scoată pe cei care apucaseră să intre acolo și ar fi fost destul de periculos să încercăm și noi așa că ne-am întors la barcă. Am înotat pe valuri puternice, în apa rece, în speranța că o să ne bucurăm de frumusețea acestei plaje. Târziu am aflat că sub noi marea avea 10 metri adâncime. Dacă știam dinainte probabil nu aș mai fi sărit din barcă.

Hidden Beach: aici ar fi trebuit să ocolim un perete de stâncă înotând pentru a ajunge la plajă, însă ar fi fost aproape imposibil să ne mai întoarcem la barcă din cauza curenților puternici și a valurilor mari. După experiența anterioară nimeni nu a mai îndrăznit să coboare din barcă așa că ne-am îndreptat spre următoarea destinație.

 

Helicopter Island: este o insulă ale cărei formațiuni stâncoase se aseamănă cu un elicopter. Mie mi s-a părut că seamănă mai mult cu un delfin sau cu un leu trist. Insula este proprietate privată, fiind accesibilă turiștilor doar plaja cu nisip alb, fin. Aici am ajuns sub barcă înainte de a ajunge pe barcă. Long story.

 

Îmi părea că drumul până în port nu se mai termină, marea era atât de agitată încât legăna barca, valurile mari ne stropeau, apa părea din ce în ce mai rece. A fost ziua în care am iubit uscatul mai mult decât marea.

Poate că într-o zi liniștită acesta ar fi fost turul meu preferat. În schimb, sunt recunoscătoare pentru faptul că am petrecut ziua cu Ocxana, Cristina, Gabi, Andreea și George. Nu știu dacă am fi reușit să ne sincronizăm într-un loc mai frumos de atât.


S-AR PUTEA SĂ VĂ INTERESEZE ȘI:

  1. Ce trebuie să știi înainte de a călători în Filipine

  2. Ce vaccinuri ne-am făcut înainte de a pleca în Filipine

  3. Cum am petrecut cele 17 zile în Filipine | Jurnal de la 10.000 km de casă

  4. Tot ce trebuie să știți despre tururile din El Nido – A, B, C, D Filipine

  5. El Nido Island Hopping Tour A | Filipine

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *