Liniștea s-a așternut peste întreg cuprinsul. Totul e alb. Orașele sunt îmbrăcate în sărbătoare. Printre lumini și culori dansează fulgii de zăpadă. Poveștile au un farmec aparte. Cerul privește către pământ cu entuziasm și dăruire. Zâmbete înghețate se ascund după haine groase. Parfumul iernii se răspândește cu rapiditate.

În atelierul meu e agitație. Spiridușii aleargă în toate părțile pentru ultimele pregătiri, elfii împachetează cu grijă cadourile, iar Rudolf instruiește renii în timp ce ștrumfii  pregătesc sania. Eu stau liniștit la gura sobei și recitesc scrisorile. Atâtea dorințe de Crăciun sunt în mâinile mele, le strâng cu grijă și îmi notez în agendă ultimele aspecte legate de priorități și căi de acces.

fototapetpersonalizat-reniiluimoscraciun%0a%0acinenuaauzitdesimpaticiirenicaretragsaniamosului%3feibine%2csaiiprezentam%3adasher%2cdancer%2cdonner%2cvixen%2ccomet%2ccupid%2c

În timp ce îmi pun la punct detaliile finale, îmi arunc privirea spre globul de cristal să văd nerăbdarea oamenilor. Și în casele lor se fac ultimele pregătiri pentru noaptea sfântă. Îi văd pe toți cei dragi ai mei cum așteaptă, cum mă așteaptă să mă întorc acasă.

În sacul meu sunt și cadourile lor. Le-am ales cu grijă fără să citesc vreo dorință de-a lor, pentru că niciunul nu mi-a scris ce lucru vrea, ci timp pe care să îl petrecem împreună, acele puține clipe pe care să le trăim împreună, în mirosul de cozonaci abia scoși din cuptor și savurând ciocolată caldă și ceai pe fundalul unor povești proaspăt rupte din amintiri. Vor ca la masa de Craciun să fiu și eu să oprim timpul în loc pentru un moment că viața e prea scurtă, iar timpul pare să nu mai aibă răbdare cu noi. M-am uitat atent în inima lor și am văzut că niciun cadou nu poate compensa lipsa mea, însă cum nu pot să merg la ei cu mâna goală, le-am pregătit ceva special.

farmec

Ca să rezoneze cu această perioadă a anului, am ales cadouri de la Farmec, brandul ce înțelege ce e important pentru consumatori pentru că îmi sunt toți dragi și îmi place să am mereu grijă de ei, chiar și de la distanță.

Pentru mama, am ales o casetă cadou Derma ce conține cremă antirid și fermitate Gerovital H3 Derma +, în primul rând pentru a-i păstra tenul frumos și hidratat și să emane tinerețe și vitalitate prin toți porii și, mai apoi, ca de fiecare dată când o va aplica să își amintească de mine, să închidă ochii și să simtă cum îi prind fața în palme așa cum făceam încă de când eram un pui de om, și o cremă antirid pentru conturul ochilor Gerovital H3 Derma +, acei ochi care mă privesc mereu cu dragoste, acea privirea care mă așteaptă să vin acasă.

4122-caseta-gh3d-2

Pentru tata, am ales o borsetă cadou Gerovital H3 Men Seductive ce conține spumă de ras, acea spumă pe care i-o consumam eu mereu în copilărie pentru că semăna atât de bine cu frișca și în loc de bătaie cu friscă mergea atât de bine o bătaie cu spumă până ne găsea mama făcând un întreg dezastru în baie și ne punea ”să curățăm tot altfel nu mai primim mâncare”, balsam după ras care îi face fața atât de fină și gata pentru a primi o sărutare de ”Noapte bună” și antiperspirant pentru prospețime continuă și miros plăcut.

4143-borseta-cadou-gh3men1-2

Acestea sunt produse create de specialiști pentru persoanele speciale din viața mea. După ce termin misiunea din seara aceasta, mă retrag acasă, cu inima pregătită să înmagazineze atâta dragoste și îmi las câteva file libere în agendă ca să pot să îmi fac niște amintiri de neuitat.

Crăciunul nu este despre cadouri, ci despre valoarea sentimentală pe care o insuflăm lucrurilor, e despre apropierea sufletelor și încălzirea inimilor, despre magia mâinilor care fac bine și despre dorințele pentru care luptăm să devină realitate.

Cred că o să scriu și eu o scrisoare către SuperBlog 2016 să le spun care e faza cu acest articol.

P.S. În timp ce am scris acest articol, mi-am dat seama ce vreau să fac de sărbători: să stau acasă și să îmi petrec timpul cu ai mei. Timp de aproape 23 de ani, oamenii aceștia mi-am fost alături necondiționat, m-au acceptat cu bune și cu rele, au împărțit cu mine mâncarea, locuința și multe altele, m-au învățat să merg mai departe, m-au încurajat, m-au sfătuit și au rămas cu mine atunci când toți ceilalți au plecat, poate de cele mai multe ori fără să merit ceva. Le datorez parte din timpul meu și trebuie să recunosc că Dumnezeu mi-a ales cea mai grozavă familie.

S-ar putea să-ți placă și:

1 comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *