Valencia este un oraș liniștit, de o frumusețe aparte. Am ajuns să îl vizitez după ce am scris despre el în Superblog și am zis că trebuie neapărat să ajung acolo. Nu regret deloc această decizie.

Noapte în Port

Am ajuns în Valencia la miezul nopții. Am închiriat un apartament aproape de port și am ieșit la o tură. Iahturile pluteau liniștite în întuneric. Doar noi mai rătăceam pe stradă la ora aceea. Orașul părea pustiu. Un lucru e clar: îl caracterizează liniștea. Și cum ne îndepărtam noi căutând plaja, a început să plouă. Vestea bună e că am avut umbrelă. Vestea proastă e că era în cameră, în bagaj.

Valencia de sub umbrelă

Alarma la ora 8.30, în vacanță. Ploaia nu se oprise așa că am mai rămas în pat până la 11. Și eu care promisesem că o să fiu matinală. Am zis că nu ne face pe noi o ploaie și, într-un final, am ieșit. Ar trebui să încep cu cel mai bun mic dejun posibil. By the way, mic dejun înseamnă ce mănânc atunci când mă trezesc, chiar dacă e 12 și oamenii normali servesc prânzul.

Am pornit pe jos spre Oceanograf. Am profitat de răcoarea dimineții ca să admirăm Valencia de sub umbrelă. Ploua ușor, norii începeau să se risipească, iar portocalii ne răsăreau în cale mai ceva ca melcii după ploaie.

Oceanograf

Intrarea este 24 de euro și merită toți banii. Oceanograful este deschis zilnic între 10:00 și 18:00, excepție sâmbăta când se închide la 20:00. Am urmat harta pentru a vizita toate zonele și a durat cam 4 ore. Am văzut păsări rooooz și am asistat la spectacolul delfinilor. La un moment dat, pe deasupra meu înotau rechinii. Asta da senzație. Pozele spun mai mult decât aș putea relata așa că bucurați-vă de ce o să vedeți aici.

Orașul Artelor și Științei

Are un aer boem și trebuie vizitat pentru că este extrem de frumos. Noi nu am reușit să stăm prea mult aici pentru că eram extrem de obosiți și înfometați și din cauza asta ne-am cam pierdut răbdarea. La următoarea călătorie în Valencia, aici ajung prima dată.

La pas prin Valencia

Centrul este frumos și plin de magazine. #Shopping la tot pasul. Nu m-am putut abține și mi-am cumpărat câteva lucruri drăguțe. Și că tot a venit vorba de achiziții, o parte din suveniruri le-am uitat în cameră.

Rătăcire de noapte

Ne-am rătăcit de 3 ori într-o seară cu tot cu hartă. Am văzut un indicator spre Barcelona și în acel moment îmi părea mai aproape Barcelona de cazare. Totuși, ceilalți susțineau că suntem aproape și că ”am mai trecut azi pe aici”. Mda, sigur. Puteam să bag mâna în joc că nu. :)) Părea distractiv și o plimbare de seară era bine-venită…o plimbare de 8 km. Când am ajuns pe strada noastră și începusem să văd câte ceva cunoscut, am zărit-o pe soră-mea. Am răsuflat ușurată, apoi am văzut-o că se îndreaptă spre el. Am început să alerg ca să le filmez întâlnirea. Omul a condus 500 km ca să vină să o vadă. Asta înseamnă să mergi la capătul lumii pentru cineva. Tot respectul! Nici nu mai contează că m-a luat de mâini și m-a aruncat din pat dimineața ca să mă trezească. A fost o experiență cu totul nouă pentru mine. Am fost trezită în multe moduri până acum, dar așa niciodată. Ea e fericită și asta mă bucură extrem de mult.

Întâlnire cu marea

Cât de dor mi-a fost numai eu știu. E ca și cum marea e o parte importantă din mine și când ajung la malul ei mă regăsesc. Simt libertate și nemărginire, siguranță și eliberare, un fel de reîntâlnire cu propriile amintiri. M-aș putea muta liniștită pe plajă să îi ascult valurile, să mă întind pe nisipul fierbinte și să privesc cerul, să văd soarele cum iese din mare și păsările cum colorează cerul.

Pe plajă, am văzut cel mai frumos castel. E construit de un român. A durat o săptămână și a fost modelat începând de sus. Îl udă constant și e extrem de tare. Cu alte cuvinte, e făcut să reziste. Vânt, ploaie, furtună, castelul rezistă!

Bioparc

Mi-am dorit extrem de mult să văd animalele, în special elefanții și girafele. Turul Bioparcului l-am făcut tot după o hartă. Intrarea a costat 19 euro pentru că sărbătoreau ceva, dar normal este 29 euro. Programul de vizită este 10:00 – 18:00, zilnic. A durat cam 3 ore, cu tot cu poze și filmări și chiar a meritat. Am mai învățat câte ceva despre viețuitoare. Încă mă gândesc dacă o să apară asta în vlog sau nu.

Torres de Quart

Este unul dintre turnurile care înconjoară centrul și care oferă o priveliște de ansamblu asupra orașului. Aș fi vrut să fiu la înălțime pentru un video, dar am ajuns mult prea târziu. La 18:30 era deja închis. La 5 dimineața aveam avionul de întoarcere. Am ratat ocazia de a vedea Valencia de sus, însă e un motiv în plus să mă întorc într-o bună zi.

Aglomerație la metrou

De la Àngel Guimerà spre Colon treceau 3 metrouri, din 5 în 5 minute fiecare. Noi puteam fie să luăm unul dintre ele care să ne ducă până la destinația finală, fie oricare dintre celelalte două și să schimbăm la Colon. Abia după o oră am reușit să urcăm într-unul. O aglomerație mai ceva ca în orele de vârf din București.

Oficial, am fost cu capul în nori

Am fost printre nori, la propriu. Un fel de 3 metri deasupra cerului, cu mici turbulențe, dar aceeași adrenalină. Am imortalizat câteva peisaje superbe. Am reușit să văd răsăritul din avion.

Concluzii

  1. Am primit un cadou de bun venit de la ai mei din ASFEAA cu un mesaj care m-a emoționat profund. L-am vizionat de fiecare dată când am dat de wi-fi. Pe puțin de 10 ori pe zi.
  2. Am mers 20 km în cele 2 zile.
  3. Harta este vitală.
  4. Aglomerația de la metrou impune luarea în calcul a unei marje de întârziere.
  5. Am plătit pe taxi aeroport-cazare și cazare-aeroport cât am plătit pe biletul de avion dus-întors.
  6. E interzis să iei portocale din copaci și oricum nu au un gust bun.
  7. Am înțeles care e treaba cu ”prietenii mei, elefanții”.
  8. Pentru unele animale, nimic nu se pierde, totul se transformă.
  9. Încălțămintea comodă e sfântă.
  10. Neapărat baterie externă și telefonul pe mod avion pentru cât mai multe poze. Un DSLR ar fi de vis!
  11. Data viitoare stăm mai mult.
  12. În avion, neapărat loc la fereastră.
  13. Nuță este o prințesă.

Săptămâna viitoare apare și #vlogul.

P.S. Vreau să mă întorc în Valencia. Cine vrea să meargă să dea un semn.

 

S-ar putea să-ți placă și:

4 comentarii

  1. Data viitoare incearca sa mergi in martie, cand este festivalul Las Fallas (doar daca te simti ok intr-un oras muuult mai aglomerat fata de restul anului)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *