Nu am mai scris de ceva timp pentru că sunt în sesiune și învăț toată materia în 2-3 zile…pentru 5 examene, adică sunt o studentă normală. Găsesc orice altceva mai interesant în această perioadă și încerc să mă abțin de la articole și seriale. Precum se observă, nu am reușit. Dovada este acest articol. 

Ai examen mâine? Și eu. Pot să ghicesc ce se întâmplă în noaptea asta.

  1. Nu dormi. 

Stai să înveți tot ce nu ai învățat un semestru întreg. Mă întreb de ce tocmai acum? Dacă erai interesat de acea materie, o aprofundai din timp. Dacă nu ești interesat, ce mai cauți la facultatea aia? Vrei și tu diplomă că e la modă? Și de angajat unde? Când? Ce știi să faci? Vezi tu, să faci o facultate pentru că o face toată lumea nu e rentabil. Trebuie și să reușești să te angajezi după, de preferat în domeniu. 

2. Cauți metode pentru a reține mai ușor toată cartea.

Hai să îți zic eu câteva. Fă-ți un rezumat ca să reții doar lucrurile esențiale. Folosește markere, culori și încearcă să scrii ceea ce e mai important. Scriind, înveți mai repede. Fă grafice, scheme, mind-map-uri și diverse asocieri. Încearcă să înțelegi ceea ce scrie pe acolo. Nu trebuie să reproduci întocmai cu punct și virgulă tot ceea ce e în carte. Profesorii apreciază mai mult studenții care nu au funcția xerox integrată. 

3. Îți faci planuri de viitor.

Nu e suficient faptul că toate planurile tale încep cu ”După sesiune…”, trebuie să te gândești serios la viitor, la sensul vieții, la rostul tău pe acest pământ. Îți planifici cariera în cel mai fin detaliu, îți dai seama ce vrei să faci cu adevărat, îți descoperi noi pasiuni, cauți să îți urmezi dorințele cele mai ascunse, te gândești la familie și la copii, la cum o să îi educi și vrei să fii un exemplu pentru ei. 

4. Îți dai seama că ți-ai greșit cariera.

Ai fi vrut să înveți altceva. Descoperi multe materii inutile și realizezi că te fapt nu asta e ceea ce vrei să faci pe viitor. Te documentezi despre cum e viața pe la alte facultăți, cum e sesiunea acolo, cum sunt materiile și parcă te atrag mai mult. De fapt, orice te atrage mai mult decât să înveți pentru examenul de mâine.

5. Stai pe facebook.

Vorbești cu colegii despre examen, despre profesor, despre cum ai putea să iei 5-ul, despre cum ai putea să copiezi. Postezi pe facebook tot felul de poze, citate, articole, videoclipuri care au legătură cu sesiunea. Empatizezi cu toți studenții. Scrii mai mult despre examen decât să înveți pentru el. (Luni, mai aveam puțin și scriam un articol pe foaia de examen, dar m-am abținut.)

Se numește paranoia de sesiune. Am trecut cu toții prin asta. 

Mai devreme, am parcurs toți acești pași. Acum îmi fac o cafea și îmi caut cursurile. Până la examenul de mâine mai sunt 3 zile: în seara asta, la noapte și mâine dimineață.

 

Mult succes tuturor și sesiune provocatoare!

*Nu te mulțumi să fii mediocru! Dorește-ți ceva mai mult, dorește-ți provocări și excelează! Dacă speri doar la un amărât de 5, nu spera la un salariu peste medie! 


CITEȘTE ȘI:

  1. 21 de lucruri pe care le fac studenții în sesiune

  2. Paranoia de sesiune

  3. Despre motivație și sesiune

  4. Ce a însemnat Integralist pentru mine

  5. Rezolvarea problemelor de Matematică Aplicată în Economie, Anul I – Integralist

  6. Rezolvarea problemelor de Management, Anul I – Integralist

  7. Tips & tricks pentru a te motiva în sesiune

  8. Cel mai frumos gest de apreciere

S-ar putea să-ți placă și:

3 comentarii

  1. Ce facultate ai terminat? Dacă ai menționat în blog, scuză-mă, eu acum îți citeam ultimul articol, fiindcă mi-a apărut pe instagram. Este și primul pe care-l citeam de pe blog. Mersi, baftă în continuare în sesiune!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *