Momentul acela când îți pregătești bagajul cu meticulozitate trezește în tine emoții de nedescris. Ești atent la toate detaliile pentru a fi pregătit atunci când te întâlnești cu necunoscutul. Ești nerăbdător și plin de entuziasm. Vrei să vezi lumea, să îi simți freamătul, să descoperi locuri noi, oameni noi, culturi noi, vrei ca peisajele să te lase mut de uimire. Vrei să imortalizezi frumusețea într-o fotografie ca, mai apoi, să te lauzi cu ea prietenilor. Vrei să își îmbogățești sufletul și să colecționezi amintiri care să adauge o cărămidă la templul fericirii tale.

Poți pleca singur să cucerești lumea sau împreună cu gașca de prieteni ca să vă asigurați o vacanță memorabilă, plină de distracție și amuzament. Ochelari de soare, un rucsac, o sticlă de apă și ”Let’s travel”! Sunt atâtea destinații exotice ce te așteaptă să le descoperi.

vs

Eu sunt responsabilă pentru o vacanță în 4. Mi-am adunat 3 prietene și am hotărât să ne facem vara de neuitat. Gusturi diferite, dorințe diferite, preferințe diferite și totuși cele mai bune prietene. Reușim să avem atât de puține lucruri în comun, însă avem ceea ce e mai important: pasiunea pentru călătorii. Trebuia să țin cont de ceea ce vrea să viziteze fiecare, de preferințele de cazare și, mai ales, cele legate de mâncare ale fiecăreia dintre noi. Fiecare ne dorim o experiență grozavă și trebuie să fie ceva diferențiat, personalizat și totuși să îmbine toate dorințele. Nu vrem să facem ceea ce au făcut alții pentru că așa scriu ei pe bloguri și nici să pierdem vremea într-un loc care nu ne atrage, deși alții îl ridică în slăvi.

O să vă povestesc puțin despre noi încă de la început ca să înțelegeți de ce am ales tocmai aceste locuri. Eu sunt pasionată de înălțimi și priveliștile de ansamblu de la înălțime, iubesc marea și somnul de pe plajă. Claudia e fascinată de mare și adoră să descopere locuri și mâncăruri noi. Ocxana e pasionată de istorie și cultură. Gabriela iubește distracția, sporturile extreme și viața de noapte.

Etapa I.

Alegerea ofertei de vacanță dintr-o gamă variată, ținând cont de ceea ce vrea fiecare să vadă. Am consultat Vacanțe Speciale pentru o privire de ansamblu asupra plajei de oferte. A durat extrem de mult până ne-am decis (când patru femei vor să aleagă ceva și, mai ales, să se pună de comun acord, poate dura o veșnicie). Părea că am înghesuit într-un bol niște bilețele cu cerințe, le-am amestecat cu praf de stele și mister și a rezultat o ofertă care să se plieze pe nevoile și dorințele fiecăreia dintre noi. Așa am găsit locațiile: Malta și Dubai.

Etapa a II-a.

Stabilirea ititnerariului. A fost partea cea mai frumoasă, în care am putut visa cu ochii deschiși, în care ne-am imaginat că suntem deja acolo, am studiat hărți și obiective turistice, ne-am plimbat cu omulețul de la Google Maps și ne-am planificat ce putem vizita.

Malta

Malta este un loc încărcat de istorie și cultură, cu peisaje surprinzătoare în care marea, stâncile și grotele oferă un spectacol incitant, plin de liniște și animat de sporturi acvatice. Apa turcoaz și nisipul alb fac din Laguna Albastră kilometrul zero al relaxării, o oază în care sufletul poate să evadeze să se odihnească, o calmare a minții, un răsfăț al simțurilor. Insula Comino adăpostește acest loc superb pe care nu este permis accesul mașinilor. Aici se poate ajunge cu barca de pe Malta sau Gozo. Cu o cafea aburindă în mâna dreaptă și aparatul de fotografiat în mâna stângă, o să îi jur iubire veșnică acestui loc minunat. Pentru amatorii de senzații tari, aici se face snorkeling. Golful de aur e unul dintre puținele locuri care au plajă cu nisip, șezlonguri și beach cluburi. Hypogeum este singurul templu preistoric din lume care a mai rămas în picioare. E o atracție de senzație și trebuie făcută rezervare cu câteva săptămâni înainte pentru a prinde un loc. Neapărat trebuie văzut orașul citadelă Mdina, locuit și fortificat prima dată de către fenicieni în anul 700 î.C., fosta capitală a Maltei, devenit un oraș tăcut și aproape fantomatic. Este un loc în care încă se oglindește umbra trecutului, un loc încărcat de istorie, având o construcție impunătoare. Pe listă avem și renumitele plăcinte malteze și tot felul de foietaje umplute cu brânză, spanac, conopidă, mazăre sau carne, printre acestea numărându-se Lampuki și Pastizzi.

malta-offbeat-rock-jumping-full

malta-popeye-village
Aici s-a filmat Popeye Marinarul

europemediterraneanmaltacon_mltgozogozores_001556discovergozo

underwater-cave-in-the-form-of-heart-and-divers-at-azure-window-in-gozo-malta-image-id-141789481-1422973381-xrhj

Dubai

Trebuie să încep cu Burj Khalifa, cea ma înaltă clădire a lumii care nu trebuie ratată. Un răsărit în zona Madinat Jumeirah, unde privelistea e sanzațională și se face cele mai grozave poze. Oceanul, plaja și hotelul Burj al Arab în fundal asigură cadrul perfect pentru un tablou de vis. Neapărat Safari în deșert (între orele 15:00 și 21:00) ce include mersul cu cămila, spectacol de dans, cină, fotografii cu vulturi și eșarfe arăbești. Un spectacol de apă, culori și muzică al fântânilor Dubai Mall, după ora 18:00, din jumătate de oră văzut de la o terasă la care putem încerca mâncarea arăbească. Un somn liniștit pe plajă, lângă Atlantis Hotel, recunoscut drept poarta către o altă lume. Jumeirah Mosque Dubai, singura moschee ce permite accesul și înăuntru, oferă o experiență unică, explicații ale celor 5 rugăciuni zilnice din cultura islamică și este obligatoriu pentru femei portul tradițional, numit abaya, pentru a acoperi capul și corpul. Senzațional mi se pare și Sky Dubai unde se pot încerca snowboard, sky sau coborâre pe tobogan, deși afară sunt 45 de grade. De asemenea, trebuie să facem poze în Miracle Garden Dubai, un rai al florilor situat în mijlocul deșertului și, nu în ultimul rând, trebuie să încercăm saltul cu parașuta deasupra Palm Jumeirah.

dubai-oasis-640x320

camel-in-arabian-city-and-desert-wallpapers-hd

burj-al-arab-hotel-dubai-21

atlantis-the-palm-dubai-34462151-1476719113-imagegallerylightbox

Am ținut cont de toate preferințele grupului și am redat toate oportunitățile de relaxare și distracție, drept pentru care ne declarăm nerăbdătoare de a descoperi aceste locuri fascinante și suntem pregătite să trăim cea mai frumoasă vară în băi de soare și albastru pur.

Etapa a III-a.

Rezervarea biletelor de avion și a cazării.

To be continued!

Să avem zbor plăcut (că sejur plăcut clar o să avem) și să ne citim cu bine în SuperBlog 2016!

Surse foto

*Google Images

*VacanteSpeciale.ro

S-ar putea să-ți placă și:

1 comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *