Cât Univers se ascunde într-o căsuță atât de mică? Câtă frumusețe poți să respiri? Cât timp îți acorzi ție să te deconectezi de lume și să te conectezi cu tine și cu natura? Și, mai ales, câtă dragoste pentru natură și pentru frumos, pentru libertate și pentru momente de respiro au avut și au cei care au construit aceste căsuțe de poveste?

Sihastru by Haita Land

E la înălțime atât la propriu, în Vatra Dornei, cât și la figurat prin prisma peisajului pe care îl oferă și al atmosferei din care n-ai vrea să mai pleci. E un colț de rai suspendat de cerul albastru și scăldat în verdeața inconfundabilă a Bucovinei. Nu e un loc în care vii, stai puțin și pleci, e o stare de spirit, un vibe pe care îl simți trup, minte și suflet, cu care te contopești, e o liniște pe care o trăiești rupt de lume și de timp, la marginea zorilor, un cuib ce abundă în iubire, pace și armonie și de care te vei îndrăgosti iremediabil. Un cuib în adevăratul sens al cuvântului, sihastru, așteptând un spirit liber, aventurier să-i calce pragul.

Mai multe detalii cu privire la disponibilitate și prețuri aici.

Tripsylvania Tiny House

Înălțată pe un deal din Șirnea, căsuța pare ruptă de lume și de haos, scăldată în liniște și frumusețe, pare că îi impune timpului un alt curs, mai domol, mai timid, pentru a-ți permite ție, călătorule, să te bucuri de magia fiecărei clipe petrecute aici, în mijlocul naturii, unde-ți permiți un moment de respiro. Aici e totul perfect în orice anotimp, fie că alegi să te întinzi la soare pe iarba fragedă, privind norii cum pictează cerul, fie că te refugiezi înăuntru cu o ciocolată caldă admirând fulgii cum dansează în lumina felinarelor sau sfidezi vremea cufundat în ciubăr. Șirnea este primul sat turistic din România și se află în cea mai pitorească zonă a țării, culoarul Rucăr-Bran sau, altfel spus, Mica Elveție a României.

Mai multe detalii cu privire la disponibilitate și prețuri aici.

Hygge ridicat la rang de artă | Design danez într-un cadru elvețian la Tripsylvania Tiny House

Căbănuța din munți

Tot pe culoarul Rucăr- Bran se află o altă minunăție de căsuță, înălțată deasupra pădurilor, în vârf de deal și cu o splendidă vedere spre crestele înzăpezite. Cel mai frumos refugiu din Bran, într-o pustietate absolută și într-un cadru de poveste, suspendat între cer și pământ acolo unde doar liniștea îndrăznește să-i ceară socoteală timpului și-l roagă să nu se mai grăbească. O căsuță cu ciubăr ideală pentru o experiență inedită, departe de priviri curioase ce duce intimitatea la un alt nivel.

Mai multe detalii cu privire la disponibilitate și prețuri aici.

Cabana Prieteniei

Cabana Prieteniei este genul acela de cabană, izolată în pădure, într-o pustietate perfectă și în deplină comuniune cu natura, așezată în inima pădurii din Colnic, la marginea unui lac. O căbănuță rustică, primitoare, realizată din lemn, perfectă pentru o evadare din cotidian și din agitația urbană, în cea mai perfectă liniște încărcată de triluri de păsărele și foșnet de frunze. Acea liniște a sufletului. Aici se nasc cele mai frumoase amintiri, la gura sobei sau afară, în jurul focului. Aici timpul se așează cu tine la o poveste de seară și aprinde stelele pe bolta încărcată a cerului.

Mai multe detalii cu privire la disponibilitate și prețuri aici.

Boletus eco-cabins

Probabil cea mai inedită cazare din România, situată în pustietate, pe colinele apusene, în inima naturii, fără semnal, fără electricitate, fără internet. Și fără drum care să ducă spre cele două căsuțe, doar o petecă timidă. O adevărată provocare. Căsuțele sunt construite din materiale ecologice (lemn și lut), suspendate pe o platformă de lemn ce îți creează impresia că ești deasupra lumii. Și chiar ești. Departe de tot și de toate, în cea mai perfectă comuniune cu natura, beneficiind de un digital detox pe măsură.

La 10 minute de mers pe jos se află cabana proprietarilor, unde îți vei putea încărca device-urile și unde vei avea și wifi, dar oare merită, când ai tot cerul și natura la dispozitia ta?

Mai multe detalii cu privire la disponibilitate și prețuri aici.

Fiecare căsuță e perfectă și specială în felul său, toate sunt izolate în cele mai minunate locuri și au priveliști care îți taie răsuflarea și multă, multă liniște. Aici mergi să-ți încarci bateriile, să te (re)descoperi și să trăiești în armonie cu natura. Aici, te întorci la tine și-ți oferi cel mai prețios dar: timpul.


S-AR PUTEA SĂ VĂ INTERESEZE ȘI:

  1. Glamping – camping ridicat la rang de artă pentru experiențe glamour memorabile
  2. Transylvania Rosie’s Retreat | The Magic Cottage
  3. Veșnicia s-a născut la sat | Sunrise Glamping Retreat
  4. Offline is the new luxury | Nomadia Glamping Retreat
  5. Evadare urbană în grădina cu licurici a Brașovului | Dragonfly Gardens
  6. Slow living sau viața trăită la dome | Cazări inedite din România
  7. Case de vacanță și cabane de închiriat prin RENTAKUB
  8. Hygge ridicat la rang de artă | Design danez într-un cadru elvețian la Tripsylvania Tiny House

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *