Imaginează-ți cum ar fi ca într-o banală dimineață de primăvară să te trezești într-un basm transpus în realitate, în căsuța ta de la poalele dealului cu ușă rotundă și ferestre micuțe, rotunde și ele, în căsuța ta de lemn, acoperită cu verdeață și parcă ascunsă de ochii curioșilor, în căsuța ce seamănă cu ceva ce ai citit cândva în scrierile lui J.R.R. Tolkien. O căsuță de hobbit, îngropată în pământ, în mijlocul naturii, într-un decor unic, inedit, cu atât de multă liniște în jur. O liniște de căsuță. Ți-ai pregăti cafeaua și ai ieși să descoperi lumea sau te-ai refugia cu o carte într-o altă lume a poveștilor?

Și dacă-ți mai spun că am găsit câteva căsuțe de hobbit și pe plai românesc, în cât timp ți-ai face bagajul și ai pleca să le descoperi?

Odăi din Plai Fundata

Cele 4 căsuțe de hobbit din Fundata au fost ridicate cu respect față de natură, fiind construite din lemn și piatră, cu iarbă plantată pe acoperiș și pot primi în total 10 oaspeți. Decorul rustic are un aer primitor și relaxant. Poziționate la baza unui mic deal, oferă o priveliște de poveste și o liniște dusă la superlativ. Fundata face parte din cea mai frumoasă zonă a României, denumită și mica Elveție și este comuna aflată la cea mai mare altitudine din România (1360 m), fiind ascunsă între Munţii Bucegi și Piatra Craiului.

Mai multe detalii cu privire la disponibilitate și prețuri aici.

Căsuța Hobbit Poiană

Căsuța Hobbit este situată la poalele munților din Parcul Național Cozia, județul Vâlcea, dispune de 3 dormitoare, o baie cu jacuzzi, living și bucătărie, fiind ideală pentru 7 persoane. La experior are un ciubăr cu apă caldă pentru zile răcoroase, iar la interior un șemineu ca în povești.

Mai multe detalii cu privire la disponibilitate și prețuri aici.

Valea Celor Doisprezece

Valea Celor Doisprezece este un sătuc de hobbiți situat în Dobrei, județul Neamț, ce oferă o experiență inedită de digital detox și revenire la micile bucurii ale vieții, izvorâte din lucrurile simple. Căsuțele nu au prize, iar iluminarea se face cu lampa de ulei sau lumânări, iar căldura este dată de soba pe lemne. Acesta este locul ideal pentru relaxare și deconectare de la tehnologie și de la agitația vieții cotidiene, unde poți trăi experiența unei seri la foc de tabără, cu un pahar de vin, ascultând doine de mult uitate, sau te poți cufunda în ciubărul cu apă caldă, admirând stelele și nemărginirea timpului.

Mai multe detalii cu privire la disponibilitate și prețuri aici.

Acestea sunt locuri de poveste în care visele devin realitate, locuri peste care timpul pare să nu treacă și care își păstrează farmecul autentic desprins din filele unui basm, căsuțe primitoare ce te așteaptă să le treci pragul și să-ți lași frâu liber imaginației.


S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE ȘI:

 1. Glamping – camping ridicat la rang de artă pentru experiențe glamour memorabile
 2. Transylvania Rosie’s Retreat | The Magic Cottage
 3. Veșnicia s-a născut la sat | Sunrise Glamping Retreat
 4. Offline is the new luxury | Nomadia Glamping Retreat
 5. Evadare urbană în grădina cu licurici a Brașovului | Dragonfly Gardens
 6. Slow living sau viața trăită la dome | Cazări inedite din România
 7. Tiny Houses – cele mai mici și mai frumoase cazări din România
 8. Bungalow-uri de poveste | Cazări inedite din România
 9. Cele mai fascinante căsuțe în copac din România | Cazări inedite
 10. Căsuțe tradiționale cu iz de poveste | Cazări inedite din România
 11. Din Valea Zânelor spre Pensiunea Dealul Verde

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *